fbpx

Nou în oraș: Bucharest Fashion Film Festival, la debut

Ce se întâmplă când se intersectează filmul, fashion-ul și advertising-ul? Apare un nou festival de film în urbe. Bucharest Fashion Film Festival deschide ușa unui gen de scurtmetraj în care moda ori designerii devin personaje principale ale unei viziuni cinematografice. Câte ceva despre intențiile și năzuințele festivalului am aflat de la Ioana Diaconu, unul dintre organizatori. La filme puteți merge între 12 și 14 mai la Cinemateca Eforie.

The First Monday in may

Ce înseamnă Fashion Film Festival și care ar fi elementele care îl diferențiază de alte festivaluri de film?
Filmul de modă este un scurtmetraj de prezentare a unui designer sau a unui brand și poate avea moda ca personaj central sau ca fir roșu. Este un gen care s-a dezvoltat recent, ascensiunea lui fiind susținută de evoluția platformelor video și ar putea reprezenta o nouă modalitate de consum, care pune accentul pe concept, utilizând un limbaj cinematografic. De multe ori se situează la intersecția dintre advertising și film de artă, redefinind relația dintre formă și funcționalitate. Festivalul combină cele mai bune filme de modă contemporane cu o selecție de filme cult si documentare care oferă o varietate de perspective asupra industriei modei, abordând teme precum diversitatea și sustenabilitatea în modă, rolul pieselor vestimentare într-un muzeu, aproprierea culturală sau condiția designerului și a modelului.

The bitter tears of Petra von Kant

Vor face moda și filmul mai multe „victime” în București după această primă ediție a Fashion Film Festival?
Festivalul are o latură educativă pronunțată, fiind dedicat în primul rând profesioniștilor din cele trei industrii la intersecția cărora ne poziționăm – fashion, film și advertising. Ne dorim să deschidem discuția despre viitoare colaborări în perspectiva dezvoltării unei scene locale de film de modă prin mesele rotunde din cadrul festivalului și crearea unei rețele de specialiști. Dincolo de aceasta, festivalul se adresează și publicului larg iubitor de film și/sau de modă, prin lungmetraje și filme cult.

Three women arrive

Are un asemenea eveniment șanse să devină o tradiție în peisajul festivalier bucureștean?
Am pus bazele acestui festival tocmai în ideea de a contribui la dezvoltarea producției locale de filme de modă ca alternativă în promovarea tinerilor designeri, o variantă accesibilă și creativă deopotrivă de a prezenta noi colecții pe piață. În această idee, ne dorim ca festivalul să devină o tradiție pentru a oferi un outlet acestor noi proiecte, creând o mai mare apetență pentru acest gen de film.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0