fbpx

Noul igloo #188 sau lumina naturală în arhitectură

Lumina naturală în arhitectură este tema numărului 188 / februarie – martie 2019. Iar unde e lumină, e și umbră.

  • În DOSAR am ales proiecte ce explorează desfășurarea luminii naturale în diverse geometrii spațiale, creând efecte spectaculoase, la granița dintre efemer și durată. O curte interioară de imobil parizian primește caleidoscopic o dublă pâlnie de lumină. Noua Galerie James Simon din insula berlineză a muzeelor, o structură de propilee raționaliste, lucrează cu lumina în planuri profunde. S-a spus despre arhitectura corporatistă (ca de altfel și despre modul de viață omonim) că invadează lumea și saturează cu imagini generice orașele. Așterne dens spații identice peste așteptările și visele noastre. Am găsit în Seul un caz fericit în care arhitectura, fie ea și nouă, aparține locului. În încheiere, o locuință individuală admite multietajarea spațiului construit în favoarea unor scenarii de locuire unde arhitectura și lumina naturală devin complici ai unor narațiuni, stări și imagini în armonie.

188_154-155

188_148-149

  • În AGENDĂ notăm o apariție Snøhetta, un spațiu de producție complet determinat de lumină. Deschideri mari, casete și un ambient original definesc noua Manufaktur Swarovski, iar la Snagov, așteptăm concretizarea proiectului unei case de sticlă. De la Londra, explorăm o locuință creată în interiorul unei biserici din 1935. Din orașul portocalilor, Valencia, împărtășim impresii și noile tendințe ceramice de la Cevisama 2019.

188_18-19

188_24-25

  • Explorăm umbra în oraș pornind de la o întrebare simplă: unde se opresc oamenii și de ce? Chestionăm la CITY PLUS modul în care spațiul urban este permeabil la fluxuri de oameni și la tonalitățile subtile ale luminii naturale, devenind astfel loc de relaxare și refugiu. 

188_32-33

  • În rubrica INOVAȚIE suntem emoționați de modul cameleonic în care o arhivă a mai multor biblioteci din Franța își dizolvă, în anumite momente ale zile, imaginea în peisaj. 

188_46-47

  • La rubrica de PROIECTE românești din nou selecția este generoasă: cum se reasamblează țesutul urban construit când vechiul se întâlnește transant cu câte o verticală de sticlă? (Un imobil de birouri de pe Calea Dorobanți răspunde.) Complex rezidențial pe malul lacului Grivița: o intervenție permeabilă la ritmul peisajului natural. Ce soluții avem pentru spațiile de așteptare sau de tranziție? Vă prezentăm așadar un lobby altfel. Reinventarea designului sălii de fitness, prin jocuri de umbre și lumini, inserții de tehnologie și geometrii puternice. Un penthouse vibrant din București, ca o incursiune într-o galerie de artă contemporană. De la primele tramvaie bucureștene, la un restaurant din zilele noastre, 14thLANE. Continuăm povestea fascinantă a restaurărilor de clădiri de patrimoniu: Conacul Styrcea, reintegrat astfel în peisajul și comunitatea din Văleni, Piatra Neamț.

188_76-77

188_86-87

188_100-101

188_134-135

  • DESIGNUL internațional vorbește despre corpuri de iluminat, iar cel din România dezvăluie frumusețea sculpturală a obiectelor de podoabă create de tineri designeri.

188_174-175

188_184-185

  • Am inventat anul acesta și două rubrici noi ce îmbogățesc conținutul revistei: „Arhitectura – de la green la circular” și „Travel Design” sau cum să călătorim cu stil. Prima oprire: Georgia cea neștiută și neașteptată.

188_168-169

  • Restul surprizelor, ca întotdeauna, direct în filele dense ale revistei care fac irezistibilă orice răsfoire. Garantat!

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-188-feb-mar-2019/”]comandă igloo 188[/button]

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-special-188-feb-mar-2019/”]vezi și igloo special[/button]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0