fbpx

Noul OTOTO: experiența unei vacanțe în propriul oraș

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Corvin Cristian Studio TEXT: Manuela Zipişi FOTO: Corvin Cristian

Acum ceva mai bine de un an pe vremea aceasta, descopeream, la București, universul iepurelui japonez din Amzei, OTOTO – un spațiu versatil care combină plăcerea ochiului explorator cu acea minimă contribuție pe care fiecare dintre noi o putem aduce Planetei prin consumul responsabil al brandurilor sustenabile. Plus cafea bună și design ludic. Între timp, acest „frate mai mic” (traducerea japonezului OTOTO) are, pe Calea Victoriei 153, un frate mai mare, la propriu.

Și când spunem la propriu, o spunem în toată puterea cuvântului, pentru că noul OTOTO este o reală ieșire din cotidian pe două niveluri, o incursiune în care nimic din cele trebuincioase lui homo urbanus nu a fost neglijat: de la cafeaua de specialitate pe care o bei contemplând trecătorii dincolo de geam și până la haine și accesorii din materiale sustenabile sau reciclate. OTOTO este unul dintre acele magazine universale în care poți zăbovi chiar și o jumătate de zi și unde nu-i de mirare să dai inclusiv peste prietenii din cartier, pentru că, în afară de prietenos, e și aproape, înscriindu-se în filosofia orașului sfertului de oră.

„În această nouă etapă în care OTOTO își asumă componenta de lifestyle, simplele rafturi standard au devenit o instalație aproape continuă, care anulează discrepanțele. Nu vorbim despre un simplu spațiu de expunere, ci despre agregatorul unei comunități strânse în jurul acelorași valori.” arh. Corvin Cristian

Cei care aparțin deja comunității OTOTO se vor simți imediat în largul lor grație unei continuități în termeni de identitate vizuală și design dinamic, sustenabil și, în același timp, vor descoperi cu plăcere oazele insolite – silueta albastră cu oglindă a lavoarului de la parter, „fântână simbolică, ca cele din piețele medievale” sau reproducerea fotoliilor „blaue” ale lui Rietveld. Pentru a contura unitatea unui spațiu fragmentat, echipa de arhitecți de la Corvin Cristian Studio a mizat, în ritm japonez și inspirație organică, pe o instalație aproape continuă. Alcătuită din elemente de lemn și fâșii de placaj, aceasta invită, în spațiul din parter, la descoperirea unor branduri autohtone și internaționale food, gourmet și produse de îngrijire.

După cum ne-a povestit arh. Corvin Cristian, „instalația rezolvă în mod flexibil nevoile de expunere pe rafturi, de branding, de suport al corpurilor de iluminat, traseelor de cabluri, ventilatoarelor sau uneori doar pe cele estetice. Același tip de secțiuni rezolvă și balustrada scării elicoidale, precum și parapetul supantei”. Călătoria continuă cu un întreg nivel dedicat modei sustenabile, de unde nu lipsește nici colțul cu reviste și albume absolut răsfoibile în zona locurilor de ședere și răgaz cu vedere spre Calea Victoriei, mijlocul încăperii fiind dominat de un bar/cafenea/casă de marcat/expozitor.

 

Designul susține cu fiecare element filosofia unui mod de viață sustenabil pe care ni-l propune OTOTO, lăsând grație discreției sale să strălucească adevăratele „vedete”, produsele, după cum ne-a povestit și Ana Tanasă, co-fondator OTOTO: „Sustainable lifestyle reprezintă pentru noi o perspectivă asupra vieții mai largă decât alegeri individuale, experiențe și consum personal. Rolul nostru este acela de curator și ne dorim să fim o platformă de amplificare și acces la piață pentru brandurile frumoase și independente care împărtășesc acest set de valori, punând sustainable lifestyle at the core, cu autenticitate, pasiune, interes pentru design și storytelling”. Spațiu de evadare și bucurie vizuală, noul OTOTO devine galeria unui mod de viață sustenabil, cu exponate atent curatoriate, care nu numai că pot fi atinse, ci și purtate și consumate sub semnul unui mai bine colectiv.

 

Articol publicat în igloo #207 / aprilie – mai 2022 / Mobilitate / rubrica #DeGustBun

PROIECT: magazin & cafenea OTOTO; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Corvin Cristian Studio; ECHIPA: arh. Alina Stoica, arh. Adrian Oancea, arh. Corvin Cristian; COLABORATORI: AIM Studio, Plusminus Arhitectura; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0