fbpx

O casă pe verticală, lângă Valencia

ARHITECTURĂ: DG EStudio TEXT: Anca Rotar FOTO: Mariela Apollonio

Situată în L’Horta Nord, în apropiere de Valencia, această locuință se adaptează cu ingeniozitate situației dezavantajoase constituite, pe de o parte, de suprafața redusă a terenului de colț și, pe de alta, de alipirea la calcan de casa învecinată. Respectând în totalitate aliniamentul stradal, casa recurge la o organizare interioară neconvențională și reușește să își afirme propria identitate prin verticalitate și dezinvoltura formelor elansate.

Locuința se dezvoltă pe patru niveluri, în cadrul cărora dispunerea obișnuită a funcțiunilor este inversată. Astfel, nivelurile inferioare adăpostesc dormitoarele și zonele de lucru, iar cele superioare, spațiile de zi, care profită astfel de perspectivele oferite de grădina adiacentă și de piața principală a localității, cu o spectaculoasă clopotniță, situată în apropiere.

text1_Casa-PAR21-24-DG ESTUDIO

Livingul, bucătăria și diningul sunt amplasate la cel de-al treilea nivel, beneficiind de prezența unei ferestre generoase, care transformă pinii din grădină în elemente esențiale ale spațiului interior. Ultimul nivel este destinat relaxării, aici fiind amenajate mai multe terase, amplasate la înălțimi diferite, precum și o mică piscină.

living_Casa-PAR21-14-DG ESTUDIO

Scara ce realizează legătura dintre diferitele zone ale casei a fost gândită ca un element ușor, transparent, cu trepte flotante și balustradă metalică. În întreaga locuință, vitrajele de mari dimensiuni, patio-urile interioare, terasele și spațiile pe dublă înălțime mențin o permanentă comunicare interior-exterior și invită lumina soarelui să transforme interioarele în funcție de momentul zilei.

text3_Casa-PAR21-20-DG ESTUDIO
text4_Casa-PAR21-22-DG ESTUDIO

PROIECT: Casa PAR 21; AMPLASAMENT: L’Horta Nord, Valencia, Spania; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 395 mp; ARHITECTURĂ ȘI DESIGN INTERIOR: DG Estudio; ECHIPA: Isabel Roger Sánchez, Daniel González López; ILUMINAT: Arkoslight; MOBILIER: Muebles Lluesma; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0