fbpx

O clădire rezidențială devine furnizor futurist de energie

Este nevoie de viziune și de curaj pentru a construi ceva de genul acesta. Familia Marxer le-a avut pe ambele – la fel ca și partenerii de arhitectură Anton Falkeis și Cornelia Falkeis-Senn. „Orașele de astăzi sunt responsabile pentru 75% din consumul de energie din lume și emit 80% din dioxidul de carbon cauzat de oameni”, spune Anton Falkeis. „Pentru a opri această dezvoltare rapidă, trebuie să dezvoltăm noi structuri urbane care să reducă consumul de energie și emisiile nocive.”

În colaborare cu Universitatea din Lucerna și Științe Aplicate Artele, Anton Falkeis și Cornelia Falkeis-Senn au studiat problema detaliat. Clădirea Marxer Active Energy este răspunsul.

Marxer Energy Buliding 2017

Energie solară pentru întregul grup

Clădirea unică din punct de vedere arhitectural, cu doisprezece apartamente, are un întreg sistem de producere a energiei. Modulele fotovoltaice situate pe fațada clădirii orientate spre sud produc energie solară, în timp ce aripile mobile de pe acoperiș se aliniază în funcție de poziția soarelui.

Cu acest sistem, clădirea generează mai mult decât suficientă energie (dincolo de propriile cerințe de consum) pentru a furniza și clădirilor înconjurătoare sau pentru a alimenta energia electrică produsă în rețeaua publică. „Dezvoltăm ideea clusterului în care, în orașe, o clădire cu energie activă poate furniza electricitate pentru mai multe case”, explică Anton Falkeis.

Prin urmare, clădirea Marxer Active Energy Building poate utiliza de asemenea propria energie pentru a acționa pompa de căldură Thermalia® dual H (46) sol / apă, cu vas de acumulare EnerVal (1000), boilerul apă CombiVal CSR (1250) și ventilația rezidențială HomeVent® comfort.

Thermalia / Hoval

Thermalia / Hoval

HomeVent Comfort

HomeVent Comfort

Răcirea și încălzirea prin aripile climatice

Fațadele de la est și de la vest ale celui de-al patrulea etaj sunt dotate cu aripi climatice brevetate și proiectate de falkeis2architects. Acestea sunt realizate dintr-un material cu schimbare de fază (PCM sau un alt fel de parafină), care fie se lichefiază, fie se solidifică în funcție de temperatura exterioară. În timp ce își schimbă starea, PCM stochează energia (cald/rece), transformând aripile climatice în sisteme de stocare latente.

Potrivit Corneliei Falkeis-Senn: „Aripile din partea de est se deschid în timpul nopții pentru a absorbi radiația spațială și, prin urmare, inclusiv frigul.” În timpul zilei, când aripile sunt închise, frigul este eliberat direct în cameră în funcție de necesități. Aripile din partea de vest sunt deschise în timpul zilei, să absoarbă și să păstreze căldura care este apoi alimentată direct în sistemul de ventilație. În acest scop, canalele de de alimentare cu aer sunt conectate la aripile de încălzire PCM prin intermediul supapelor de schimb între unitățile de ventilație HomeVent Comfort (250) și HomeVent Comfort (180) și evacuările lor. Unitatea de control decide dacă aerul de alimentare din HomeVent® trebuie să curgă prin aripile PCM, unde este reîncălzit ulterior înainte de a fi eliberat în încăperile de la etajele 3 și 4.

Marxer Energy Buliding 2017

O structură portantă pentru proiectarea flexibilă a încăperilor

Structura portantă a clădirii este orientată și spre viitor. Stâlpi de beton în formă de A și V (forme care au fost copiate din natură) absorb ambele forțe verticale și orizontale și permit planuri flexibile de planșeu: camerele pot fi mărite sau reduse în funcție de cerințe, în timp ce zonele statice rămân la fel. Mai mult, coloanele au aspectul sculpturilor și creează spații de locuit sofisticate.

Durabilitatea clădirii Marxer Active Energy este impresionantă, atât la scară ecologică, cât și la cea estetică. Anton Falkeis: „Prin acest proiect am demonstrat că noua noastră tehnologie poate fi implementată într-o formă foarte complexă. Cercetările noastre viitoare se vor concentra asupra realizării unor structuri mai puțin complexe.”

Marxer Energy Buliding 2017

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0