O mică junglă urbană într-un bloc comunist. Studio 25 mp by Ochişoru

Un bloc comunist cu 10 etaje din anii ’80, din sectorul 2 al Bucureştiului nu pare să fie genul de context care să sugereze design şi creativitate, şi în niciun caz un spaţiu unde poţi găsi o mică junglă urbană. Însă, echipa de designeri şi consultanţi de la Ochişoru.ro a demonstrat că se poate, şi încă într-o garsonieră cu suprafaţa de numai 25 mp, cu tot cu balcon.

Aşa cum era de aşteptat, proiectul a venit cu numeroase provocări. În primul rând, toți pereții erau strâmbi, crăpați sau deteriorați în alte moduri, necesitând lucrări extensive. Mai mult, toate instalaţiile au trebuit mutate, modificate sau, în unele cazuri, refăcute complet, ceea ce a dus la un total de aproximativ trei luni de şantier.

În final, a rezultat un studio aerisit, echipat cu strictul necesar, dar cu mult fler şi stil şi o atmosferă de efect. Spaţiul de living este dominat de tapetul cu model Jungle, aplicat pe peretele din spatele canapelei, ce creează o neaşteptată grădină fantastică, care îşi anunţă prezenţa încă de la intrare, fiind reflectată în oglinda din hol.

Pentru a crea senzaţia de spaţiu mai amplu, designerii au făcut o rocadă între bucătărie şi baie, astfel încât prima se deschide acum către living. Balconul a fost, de asemenea, deschis către cameră, pentru o impresie generală de continuitate şi armonie, iar pe peretele rămas liber între cele două spaţii a fost amplasat un blat ce marchează o zonă de mini-bar.

Plafonul fals camuflează ţevile instalaţiei termice în care stă ascunsă şi banda LED, ce creează o lumină caldă, perimetrală, şi este înconjurat de o bandă aurie ce se continuă în spaţiul bucătăriei, unde devine culoarea dominantă.

Baia a fost gândită ca o minicapsulă minimalistă, cu nuanţe de gri şi o oglindă retractabilă creată special pentru acest proiect, care intră în perete şi permite deschiderea geamului pentru ca beneficiarii să poată admira apusul de soare.

Elementele decorative sunt puţine la număr, dar de efect, printre ele numărându-se lampadarul tip proiector din living şi accesoriile decorative cu mesaje. În final, amenajarea îşi permite un mic lux, de altfel cu rol practic, sub forma întrerupătoarelor touch.

PROIECT: Echipa Ochişoru.ro; FINALIZAT: 2018