fbpx

O nouă carte Morphosis: Combinatory Urbanism

„Arhitectura şi urbanismul au trecut prin schimbări radicale în ultimele decenii, nu doar ca discipline diferite ci şi ca domenii aflate într-o relaţie din ce în ce mai strânsă.”

O nouă carte Morphosis: Combinatory Urbanism

În ultimii 40 de ani, Thom Mayne şi compania sa Morphosis au elaborat proiecte aflate la limita dintre arhitectură şi urbanism. În acest context, noua carte semnată de acelaşi arhitect, “Combinatory Urbanism: the complex behavior of collective form” urmăreşte 12 proiecte urbane, printre care se numără propunerea pentru reconstruirea sitului World Trade Center în urma atacurilor teroriste din 2001 şi propunerea pentru regenerarea oraşul ui New Orleans în urma dezastrului produs de uraganul Katrina.

Cartea, împreună cu propunerile din paginile sale afirmă soluţii de proiectare alternative celor tradiţionale, încercând în acelaşi timp să explice opera complexă a biroului de arhitectură.

Combinatory Urbanism se detaşează de publicaţiile precedente semnate de acelaşi autor. Fiind atât un manifest pe teme de urbanism cât şi o prezentare cuprinzătoare a proiectelor urbane Morphosis, cartea umple o lacună în sfera publicaţiilor de specialitate.

Cartea va fi disponibilă începând cu 21 iunie 2011 pe Amazon sau pe www.morphopedia.com/projects/ unde puteţi găsi o ediţie limitată semnată de autor.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0