fbpx

O pată de culoare într-un sanctuar alb. Blue Marble, Kyiv

AMENAJARE DE INTERIOR: Dubrovska Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Yevhenii Avramenko

Proprietarii acestui apartament situat în cadrul unui complex de locuinţe din Kyiv au o viaţă activă în afara casei – participă la evenimente, lucrează și călătoresc mult – prin urmare şi-au dorit un apartament ca un sanctuar dedicat odihnii şi liniştii. Astfel a apărut ideea unui spațiu alb monumental, cu linii pure, fără elemente superflue. Departe de austeritatea ce ar putea fi implicată de această premisă, fiecare zonă funcţionează ca o compoziţie artistică, transformând locuinţa într-o veritabilă galerie.

Unul dintre elementele principale ale amenajării este introdus chiar de la intrare. Este vorba de soluţia de depozitate inspirată de atmosfera unui showroom de brand de modă şi constând în două dulapuri generoase, albe, ce stau unul vizavi de celălalt. Ambele au uși din sticlă, dar una este transparentă, iar cealaltă este vopsită în alb. Între cele două corpuri, oglinda cu două fețe poate fi rotită cu ușurință în jurul stâlpului pe care este montată.

 

Generoasa zonă de zi tip open space cuprinde livingul, masa de dining cu scaune sculpturale şi bucătăria, unde toate echipamentele de gătit sunt bine ascunse, pentru a păstra imaginea curată a ansamblului. În living, piesa principala este canapeaua modulară albastră, ce constituie şi principala pată de culoare din cadrul amenajării.

 

În cadrul dormitorului matrimonial, punctul focal este jardiniera populată din abundenţă cu plante verzi, vizibile şi din baia adiacentă. Camera copilului urmează linia minimalistă a întregului, dar introduce o paletă de culori diferită, cu nuanţe de bej pentru pereţi şi mobilier şi verde pentru textile Pentru a respecta continuitatea spaţiului şi a-i conferi fluiditate, dar şi din dorinţa de a aduce atmosfera mării în interiorul locuinţei, nuanţele de albastru din zona de zi sunt reluate în cadrul ambelor băi, prin marmura din care sunt realizate chiuvetele şi raftul din zona de duş.

 

Iluminatul este rezolvat printr-un sistem de LED-uri încastrate, ce permite transformarea totală a atmosferei şi stării de spirit a apartamentului prin alegerea între lumină caldă, rece, sau colorată.

Cooperarea cu beneficiarii a fost o experiență unică și fascinantă. Referințele nu au fost fotografii cu interioare, ci imagini mai abstracte, cum ar fi o fotografie cu un apus de soare sau celebra copertă a albumului Pink Floyd. A trebuit să procesez toate acele imagini pentru a găsi soluția de a exprima acest tip de emoție într-un spaţiu material. În cele din urmă, am găsit un concept ce reflectă perfecționismul și percepția unică asupra frumuseții pe care o au clienții. arh. Natalie Dubrovska

PROIECT: Apartament Blue Marble; AMPLASAMENT: Kyiv, Ucraina; SUPRAFAŢA UTILĂ: 150 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Dubrovska Studio, arh. Natalie Dubrovska; FINALIZAT: 2021

 

Descoperiţi mai multe proiecte semnate de arhitecţi şi designeri ucraineni în igloo #208 / Ucraina, disponibil la precomandă

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0