fbpx

O poveste vizuală într-un instantaneu. Polaroid Pop-up Store, Chengdu, China

AMENAJARE DE INTERIOR: inkmason TEXT: Anca Rotar FOTO: One Frame Studio

Situat în cadrul unui complex comercial din Chengdu, China, acest vibrant magazin pop-up Polaroid a fost gândit ca un teatru ce oferă cadrul perfect pentru experiențe unice, stabilind o comunicare permanentă şi suprinzătoare între spațiu, produs și oameni. Astfel, interacțiunea dintre brand și consumatori este condensată în pură atracție vizuală, sau în simpla atingere a unui buton, și, în acest moment de contact, totul devine posibil.

„Cutia de jucării”, o formă spațială care implică atât imaginație, cât și anticipare, este conceptul de la care a pornit această amenajare energică şi surprinzătoare, care stimulează creativitatea trecătorilor şi clienţilor.

Compensând pentru suprafaţa restrânsă de numai 24 mp, vitrinele, orientate în două direcții diferite, creează un spațiu extrovertit, primitor. Văzut din stradă, interiorul apare ca o instalaţie la scară mare care se deschide și se extinde spre exterior cu exuberanţă şi fler dramatic, funcţionând ca o interfaţă dinamică.

Finisajele şi mobilierul pentru expunere au un aer de simplitate industrială ce trimite la ideea de efemeritate, creând, astfel, o metaforă spațială și vizuală a timpului abstract.

În contrast cu formele solide ale blocurilor de beton, liniile suple ale rafturilor cu aspect de schele conferă spaţiului un neaşteptat sentiment de lejeritate ce evocă, în acelaşi timp, ideea de echilibru între virtual și real.

Menținând o ordine vizuală deschisă, elementară, liniile rafturilor stabilesc o reţea tip grilă în interiorul și în jurul magazinului. Prin urmare, ansamblul apare ca o compoziţie geometrică în cadrul căreia spațiul „negativ” disponibil este folosit într-o manieră avantajoasă și plăcută.

În acelaşi timp, blocurile de beton bine ordonate constituie un element tactil, textural, care încurajează atingerea produselor expuse, permiţând, în acest fel, o interacțiune tridirecţională între spațiu, produs şi utilizator.

Acest magazin pop-up este un spaţiu atent curatoriat care se adresează unicităţii fiecărei persoane, a fiecărei zi şi a fiecărui moment. Kin Lam, designer, inkmason

PROIECT: Polaroid Pop-up Store; AMPLASAMENT: Chengdu, China; SUPRAFAŢA UTILĂ: 24 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: inkmason; COORDONATOR PROIECT: Kin Lam; DESIGNER: John Zhang; CONSULTANŢĂ LUMINI: Liquidesign;FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0