fbpx

„O sută de ani în casa noastră” – un secol rusesc de istorii de familie prin obiecte și arhitectură

Editura Frontiera anunță apariția cărții O sută de ani în casa noastră de Aleksandra Litvina și Anna Desnițkaia, traducere din limba rusă de Justina Bandol. Distinsă cu mai multe premii europene, cartea spune istoria secolului XX rusesc așa cum au trăit-o mai multe generații ale familiei Muromțev, în aceeași veche casă moscovită: războaie, revoluții, zile de glorie sau ceasuri sumbre.

Cartea alternează intrările de tip jurnal, în care un membru al familiei povestește întâmplări personale pe fondul unor evenimente politice, și planșele de tip colaj, în care găsim relatări obiective ale istoriei.

O_suta_de_ani_in_casa_noastra_1

Cartea este o incursiune fascinantă și în istoria obiectelor vremii: jucării, piese de mobilier, obiecte casnice, fragmente de ziare, fotografii și poezii, toate ordonate în planșe de tip colaj, minuțios ilustrate. Unele obiecte dispar, înghițite de iureșul istoriei, altele sunt păstrate de la o generație la alta.

„Este uimitor câtă istorie poate spune o casă – prin oamenii care o locuiesc, prin decorul lor cotidian, prin hainele și cărțile lor. O sută de ani în casa noastră este o carte cu un format mare, generos, în care a încăput, iată, un secol întreg ilustrat. Și, dacă știm multe despre istoria lumii apusene, de ce nu am ști la fel de multe despre partea aceasta de lume în care ne aflăm? Ultimul secol de istorie rusească a reverberat până la noi și i-am simțit din plin cutremurele. De ce să nu-i aflăm și poveștile?” – Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera

Cartea O sută de ani în casa noastră are 64 de pagini și este disponibilă pe site-ul editurii la prețul de 75 lei.

O_suta_de_ani_in_casa_noastra_coperta

Despre autoare
Aleksandra Litvina este editor, istoric și autoare de cărți istorice și ghiduri. A fost nominalizată în anul 2021 la premiul Astrid Lindgren Memorial Award. În calitate de autor, a scris cărțile O sută de ani în casa noastră, care a câștigat numeroase premii internaționale, Transiberianul și Istoria transportului (împreună cu Anna Desnițkaia). Aleksandra este, de asemenea, colecționar și participă în mod constant la spectacole, expoziții și performance dedicate istoriei costumelor și vieții private.

Anna Desnițkaia este una dintre cele mai cunoscute ilustratoare din Rusia. Îi place să ilustreze în special cărți de non-ficțiune. Cele mai recente cărți ilustrate de Anna Desnițkaia sunt Transiberianul de Aleksandra Litvina, Gina din Siberia de Jane Bernstein și Charlotte Glynn și Istoria transportului de Aleksandra Litvina.
Anna Desnițkaia combină tehnicile manuale de lucru cu cele digitale pentru a obține compoziții mari și detaliate. Lucrările sale au fost distinse cu nominalizării și premii importante: Bologna Children’s Book Fair Illustrators Exhibition (2019), nominalizare la Premiul Astrid Lindgren Memorial Award (2018) și la Premiul German de Literatură pentru Tineret (2018), Premiul Mărul de Aur la Bienala Bratislava (2017) și Premiul AOI World Illustration Award.

O_suta_de_ani_in_casa_noastra_3

Despre Editura Frontiera
Editura Frontiera este dedicată cărților ilustrate pentru copii. Publică autori importanți din literatura pentru copii a lumii, dar și autori români cum este Nina Cassian. Lucrează cu ilustratori români pentru a crea carte românească pentru copii. Echipa editurii crede că poveștile cu care creștem sunt importante și că ele ne influențează felul în care ne vom spune mai târziu povestea propriei vieți. De aceea, echipa editurii se îngrijește ca poveștile care ajung la copii să fie vrednice de ținut minte, iar cartea să fie bună de păstrat în bibliotecă pentru frați și surori. Mai multe detalii și noutăți editoriale găsiți pe www.editurafrontiera.ro și conturile de Facebook și Instagram ale editurii.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0