fbpx

Obsesiile lui Alexandru Tomescu, ale Anei Pepine şi ale lui Paul Cimpoieru

Turneul Stradivarius-Obsesii a trecut deja prin zece orase şi se îndreaptă către alte şase.

Violonistul Alexandru Tomescu mărturisea la început că nu a putut estima ce impact va avea asupra publicului această alăturare de muzică şi teatru non-verbal pe care a experimentat-o în turneul din acest an. „Echipa care alcătuieşte aceste proiecte este coordonată de Oana Drăgulinescu şi după ce anul trecut a realizat 24 de proiecţii video pentru cele 24 Capricii de Niccolò Paganini, pentru 2012 a alcătuit practic o piesă de teatru non-verbal ancorată pe edificiul sonor al Sonatelor de Eugène Ysaÿe. Am avut emoţii, dar s-au dovedit a fi nefondate, întrucât succesul a fost şi este imens şi poate fi cuantificat nu doar în aplauze de minute în şir în fiecare dintre oraşele vizitate până acum, ci şi în epuizarea, cu două săptămâni înainte, a tuturor biletelor disponibile pentru ultimul spectacol din turneu, cel de la Opera Naţională din Bucureşti, din 29 mai.”

Obsesiile lui Alexandru Tomescu, ale Anei Pepine şi ale lui Paul Cimpoieru

Aşadar, pentru al doilea an la rând, la cererea publicului, Turneul Stradivarius îşi va dubla concertul de la Bucureşti, cel de-al doilea eveniment ţinându-se la Sala Teatrului Mic în data de 12 iunie.

Ana Pepine şi Paul Cimpoieru sunt amândoi foarte bucuroşi de minunatele întâlniri cu publicul, dar şi de colaborarea cu Alexandru Tomescu. Iată ce înseamnă pentru ei Turneul Naţional Stradivarius – Obsesii:

Întâlnirea cu Alexandru Tomescu, cu Ioana Drăgulinescu şi cu întreaga echipă implicată în realizarea acestui turneu plămădit pe tărâmul „Obsesiilor” a fost pentru noi ca o întoarcere în laboratorul alchimic al sufletului nostru (cu retorte, incipienţe învechite, alambicuri încâlcite ale creaţiei). Viaţa ne este clădită din visele noastre şi din obsesiile noastre, iar deseori, nici nu mai ştii graniţa dintre ele: când un vis devine obsesie, iar o obsesie se transformă în vis. „Jucându-ne” cu obsesiile noastre pentru spectacolul Stradivarius, căutând, creând, ne-am adus aminte de cuvintele unui Maestru drag nouă, cu care îşi întâmpina ucenicii chiar de la intrare: „Ce cauţi aici dacă nu ai nicio obsesie?!?”

Celor trei, dar şi echipei care îi însoţeşte le-au mai rămas cinci oraşe de vizitat până la spectacolul din Bucreşti din 29 mai. Se vor bucura de spectacolul obsesiv locuitorii din Constanţa, Focşani, Bacău, Iaşi şi Botoşani. Biletele se pot achiziţiona la casieriile sălilor care vor găzdui spectacolul.

Informaţii suplimentare găsiţi pe site-ul www.turneulstradivarius.ro sau pe pagina de Facebook a lui Alexandru Tomescu.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0