fbpx

Olga Kisseleva: Double Life @ MNAC

Double Life este o instalatie video compusa (in varianta prezentata la MNAC) din trei dipticuri. Fiecare personaj isi imparte viata intre competentele/talentele reale si o activitate de subzistenta care nu are nicio legatura cu profesia lor. Aceste dipticuri arata cotidianul schizofrenic al personajelor care penduleaza intre necesitate si pasiune, intre mediul de lucru si cel personal: un student la istoria artei care lucreaza intr-un fast food, un artist casier la un supermarket, un ecologist militant constrans sa distribuie ziare gratuite. Marturiile lor reflecta amenintarea individului cu alienarea prin munca, din cauza obligatiei de a merge la o slujba pe care nu si-au dorit-o.

Totusi, acesti oameni au momente in care reusesc sa se exprime, cum ar fi tanarul artist care foloseste bonurile de supermarket pentru scopurile sale artistice. Cum identifica societatea personajele din Double Life? Un artist care mai are o slujba in plus, sau un muncitor care face lucrari de arta in timpul liber? Ce valoare au aceste “activitati paralele”? Olga Kisseleva, director al programului Art&Science din cadrul Facultatii de Arte de la Universitea Pantheon-Sorbonne, Paris, dezvaluie dificultatile de a fi intr-o asemenea pozitie, dar si potentialul creativ al situatiilor.

Olga Kisseleva va invita sa deveniti co-autori ai unui nou episod din Double Life care va fi realizat la Bucuresti. Fiecare nou episod al proiectului consta intr-un material documentar despre viata protagonistului si un demers artistic, conceput de co-autor. Doritorii sunt invitati sa participe la discutia/prezentarea de marti 8 iunie, ora 16h00. Prezentarea va fi urmata de formarea unui grup artistic alcatuit din noii co-autori.

Proiectul Double Life este realizat in colaborare cu Laboratorul de Sociologie si Stiinte Sociale de la Universitatea Pantheon-Sorbonne.

Program Double Life:

  • Marti 08.06.2010, 16h00: Prezentarea proiectului / intalnire cu participantii
  • Miercuri, 09.06.2010, 19h00: Vernisaj
  • Joi, 17.06.2010: Conferinta si prezentarea rezultatelor workshopului

Olga Kisseleva: Double Life @ MNAC

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0