fbpx

OMGray. Numeroasele posibilități ale unei culori neutre

AMENAJARE DE INTERIOR: VIM Studio TEXT: Anca Rotar FOTO: Alexandru Prodan

Proiectul de amenajare a acestui apartament din București explorează posibilitățile oferite de culoarea gri – de la texturi reci, minerale, la tactilitatea mai blândă și confortabilă a elementelor textile. Detaliile verzi și abundența luminii naturale, completată de o schemă discretă, dar de efect, de iluminat artificial, temperează răceala liniei generale minimaliste și creează un sentiment de firesc.

Diferitele zone ale apartamentului se înlănțuie în mod armonios, purificate de orice detalii superflue și unificate (și puse în valoare) de fundalul gri deschis, aproape insesizabil, al pereților.Zona de intrare conduce către un open space compus din living, zonă de media, bucătărie și dining. 

LED4N3A9592a

Benzile LED ghidează în mod subtil privirea către spațiul de relaxare, iar, în partea opusă, coboară pe perete, încadrând o oglindă. În spațiul de dining, piciorul mesei este realizat din sticlă, creând iluzia că aceasta iese în consolă din perete și asigurând transparența compoziției. Furnirul de lemn adaugă un plus de căldură și confort, în special în combinație cu lichenii naturali, în cadrul peretelui de accent.

În zona de noapte, simplitatea amenajării dormitorului este potențată de jocul de oglinzi și de prezența vitrajelor ample. Partiul inițial prevedea două băi, iar, prin demolarea peretelui intermediar acestora, a rezultat un singur spațiu generos, amplificat și de prezența oglinzilor pe toată înălțimea. Inserțiile de verde sunt prezente și aici, sporind sentimentul de relaxare.

dormitor_4N3A8396a
baie4N3A8657a

PROIECT: OMGray; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 77 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: VIM Studio; ECHIPA: arh. int. Stefania Bobaru-Chirlesan; arh. int. Diana Alexandra Onel; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0