fbpx

One Room Design (II): Coffee Up, un balon cu aer cald

Seria de amenajări de interior în spații mici One Room Design continuă cu un nou proiect igloo architecture, ce are în centru cafeaua și… plăcerile ei.

Dintre toate expresiile, cugetările şi mulţumirile adresate cafelei, cea mai concisă şi cuprinzătoare este „Coffee Up!”, în acelaşi timp invitaţie şi constatare – ceea ce ne înalţă este eterna cofeină. Cafeaua ne ridică moralul şi fizicul în dimineţile obosite, ne susţine la bine şi la greu, ne cheamă prin norişori de parfum şi abur. Cu aceste date tematice şi cu asistenţa unei cantităţi de cafea deloc neglijabilă, conceptul s-a clarificat instantaneu: mini-cafeneaua din Piaţa Universităţii trebuie să fie un balon cu aer cald! De aici, detaliile amenajării s-au concretizat cu pasiune, umor şi viteză: perimetrul cafenelei este nacela din lemn, cu tetiere capitonate în locul sacilor de nisip, banchete continue şi fundalul azuriu al cerului, de unde se văd nori albi purtători de mesaje, precum şi diverse obiecte plutitoare: zepeline, avioane şi baloane. În centru, două cadre concentrice – unul metalic şi unul din lemn – rotunjite la colţuri, sunt suspendate de plafon deasupra barului în jurul lămpilor cu tentă industrială care devin „arzătorul” balonului. Ancadramentele decorative ale pereţilor şi plafonului au fost menţinute şi restaurate, amintind de ilustratele din 1783, anul primului zbor reuşit cu montgolfierul.

Pardoseala din dale de mozaic Vives Ceramiche reia imaginea multicoloră a pământului văzut printre împletiturile nacelei. Barul central din lemn masiv, natur, rotunjit la colţuri şi montat într-o ramă metalică susţinută de un şir de bare subţiri se confundă cu scaunele minimaliste care au aceeaşi structură. Mobilierul zonei de servire şi preparare este realizat la comandă tot din lemn natur. Peretele de fundal al zonei de servire expune cafea şi alte bunătăţi pe rafturi din lemn prinse între sfori verticale. Coffee Up este o destinaţie veselă şi versatilă atât pentru cei grăbiţi şi doritori de energie to go, cât şi pentru cei care vor să savureze momentul, în nacelă sau pe terasa exterioară. Cafeaua livrată de Origo, maeştrii cafelei de specialitate, înseamnă garanţia originii şi parcursului acesteia şi o experienţă a gustului aflată mereu la superlativ.

Proiect amenajare de interior: igloo architecture
Arhitecți: Bruno Andreșoiu, Arthur Țințu, Viliana Brescan, Denisa Andrei
Adresă: Bd. Regina Elisabeta 9
Finalizat: 2017

Articol apărut în igloo 181 [dec 2017 – ian 2018]

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0