fbpx

One World Romania 2018. Get Real!

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc între 16 și 25 martie 2018 la București. Timp de 10 zile, drepturile omului vor fi în centrul atenției în cinema și nu numai, la CinemaPRO, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, ARCUB, Rezidența BRD Scena 9 și la Muzeul Național de Artă Contemporană. Hub-ul central al Festivalului One World Romania 11 va fi organizat la ARCUB Gabroveni, unde vor avea loc mai multe evenimente speciale, în completarea proiecțiilor din Sala Mare. Pentru ediția cu numărul 11 festivalul se va extinde semnificativ față de anii trecuți – 10 zile de proiecții, peste 70 de documentare și o echipă entuziastă, mai numeroasă.

„GET REAL!” este mesajul One World Romania în anul centenarului, invitând ca de fiecare dată la gândire critică și exerciții de luciditate în înțelegerea raporturilor dintre oameni, dintre comunități, precum și în evaluarea propriei istorii. „Imaginea ediției a 11-a recreează tabloul lui C. D. Rosenthal, România rupându-și cătușele pe Câmpia Libertății. Tabloul reprezintă o Românie pură, luminoasă și liberă. Noi transpunem această imagine ideală într-un peisaj real, România aia pe care nu vrem să o vedem, care există dincolo de bula noastră și e în continuare încătușată de mizerie, de lipsuri elementare, o Românie în care coexistă mai multe lumi (urban-rural, contemporan și „medieval”, mizerie și lux)”, declară Alexandru Solomon, realizatorul spotului de promovare a festivalului.

Ca în fiecare an, și filmele celei de-a 11-a ediții sunt împărțite în mai multe secțiuni tematice, care vor beneficia atât de proiecții urmate de dezbateri, cât și de evenimente conexe bazate pe formate diferite. Focusurile ediției sunt dedicate unor domenii și subiecte care au provocat recent dezbateri ample în spațiul public, cum ar fi adaptarea educației la rigorile secolului al XXI-lea, asaltul politic asupra justiției, revirimentul rasismului, al supremației albe și al iliberalismului în întreaga lume, reformularea politicilor care privesc persoanele LGBTQ sau tratamentul acordat refugiaților de către statele europene.

Abonamentele generale și cele de 5 intrări au fost deja puse în vânzare pe Eventbook. Mai multe informații despre filmele din program, despre secțiuni, evenimente speciale și surprize la One World Romania 2018, pe site-ul www.oneworld.ro și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/one.world.romania.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0