fbpx

Orașe (im)posibile | Carlos Moreno la București

Miercuri, 22 iunie, de la ora 19.00, vă dăm întâlnire la dialogul urban Orașe (im)posibile, în cadrul unui eveniment organizat de ARCEN, Igloo și Nhood, alături de Institutul Francez din București, la Cinema Elvire Popesco.

 

Invitatul special al conferinței va fi profesorul Carlos Moreno (Paris, Franța), inițiatorul conceptului de oraș al sfertului de oră și consultant științific al Primăriei Parisului pentru creșterea calității vieții urbane și extinderea spațiilor pietonale.

 

În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea cărții Drept de cetate. De la „orașul-lume” la „orașul sfertului de oră”, de Carlos Moreno, tradusă în limba română și publicată de către editura Igloo, în colecția igloobooks.

 

 

Accesul se face pe bază de rezervare: https://bit.ly/3aV5CK5 | Un eveniment în cadrul proiectului Pledoarii pentru viitorul Bucureștiului / Réinventer la ville.

Orașe (im)posibile este subiectul celei de-a treia conferințe din această serie și îi are ca invitați pe:

 

  • Carlos Moreno, profesor asociat la l’IAE de Paris-Université Panthéon Sorbonne, co-fondator și director științific al catedrei ETI „Antreprenoriat, Teritoriu, Inovație”;
  • Maria Duda, arhitect, membru fondator al asociației „BAZA.Deschidem orașul”;
  • Bogdan Suditu, geograf, conferențiar universitar doctor și diplomat al École Nationale d’Administration – ENA;
  • Tatian Diaconu, CEO al Nhood România;
  • Bruno Andreșoiu, co-fondator și președinte al board-ului editorial ‘igloomedia’ și coordonator al biroului iglooarchitecture.

 

Programul evenimentului:

 

19.00-19.10: Introducere Orașe (im)posibile;

19.10-19.45: Conferința profesorului Carlos Moreno și lansarea cărții Drept de cetate. De la „orașul-lume” la „orașul sfertului de oră”; (limba franceză)

19.45-21.00: Dialog Carlos Moreno alături de Maria Duda, Bogdan Suditu, Tatian Diaconu, Bruno Andreșoiu. Moderator: Edmond Niculușcă; (limba română și limba franceză)

21.00-22.00: Cocktail și sesiune de autografe.

 

**Părțile din conferință în limba franceză vor fi traduse în limba română de către un interpret, prin intermediul sistemului de căști audio ale Institutului Francez, în limita numărului disponibil. Căștile pot fi solicitate la acces.

 

Dialogul despre oraș va fi unul în căutarea soluțiilor și răspunsurile de care avem nevoie pentru a construi viitorul Bucureștiului, oraș aflat într-un context critic, peste care se suprapun provocări urbane de nivel mondial. Bucureștiul, ca multe dintre orașele lumii, se confruntă astăzi cu probleme multiple: schimbări climatice,  comunități marginalizate și lipsa politicilor de incluziune, poluare, inegalități, stres și dezumanizarea spațiilor urbane.

 


 

În 2022, ARCEN și partenerii săi, alături de Institutul Francez, își propun să reinventeze orașul și să planifice viitorul Bucureștiului.

 

Un proiect realizat de: ARCEN și Institutul Francez.

 

Susținut de: Forte Parteners, Alexandrion Group, Byzantium, Rhein Extra.

 

Sponsor eveniment: Nhood.

 

Partener: Igloo.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0