fbpx

Out of the City: The Seedpod sau evadarea pop-up în vremuri pandemice

Când a etalat primele prototipuri de Seedpods în 2019 în rezervația Bel Ombre Nature din Mauritius, echipa de design interdisciplinar și dezvoltare de produs Nomadic Resorts nu și-a imaginat probabil că va trebui să gândească un produs care, dincolo de o integrare firească în mediul înconjurător, va trebui să ofere și protecție împotriva Covid-19.

The Seedpod s-a inspirat din forma și beneficiile unei semințe, pentru a propune o soluție de evadare din oraș, într-un concept de pop-up resort care oferă beneficiile petrecerii timpului în natură fără a face niciun rabat de la confort. Asemănătoare unui cocon, casa se poate instala într-o singură zi în cele mai „sălbatice” peisaje, se poate agăța de un copac sau de o stâncă. Dacă nu e rost de atâta aventură, există și soluția unui tripod care „să o aducă cu picioarele pe pământ”. Interiorul este multifuncțional și, în afară de dotările esențiale, cum ar fi panourile fotovoltaice, dispozitiv de răcire sau stație de încărcare, este prevăzut și cu elementele unui confort care le-ar lipsi multora dintre noi: există posibilitatea dotării cu o baie pop-up, complet echipată și spațiu de depozitare.

nomadicresorts-seedpod-18-PJ

Am păstrat partea cea mai interesantă la final, pentru că materialul de ultimă generație combinat cu mai multe inele structurale a dovedit teste de rezistență la o viteză a vântului de până la 120 de km la oră.A fost, de asemenea, introdusă o membrană anti-virală denumită Agivir care, după cum mărturisește echipa, poate elimina COVID-19: „elimină 95% din virus în 15 minute și 99,5% într-o oră”.

PROIECT: The Seedpod; AMPLASAMENT INIŢIAL: Bel Ombre Nature Reserve, Mauritius; DESIGN: Nomadic Resorts; DIMENSIUNI: înălțime la exterior 3,80 m; înălțime la interior 2,30 m

Articol publicat în igloo #204 / octombrie-noiembrie 2021 / Post Covid City

igloo_204-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0