fbpx

Pe 15 și 16 iulie sărbătorim deschiderea MIRAJ, magazin de mecenat în artă, la Atelierele Malmaison

MIRAJ este efortul comun al colectivului independent L1, un spațiu comunitar al cărui rol principal este să sprijine munca artistică prin încurajarea activității de mecenat în artă, la Atelierele Malmaison.

Începând cu 15 iulie, la MIRAJ te întâlnești direct cu arta contemporană în diversele sale forme, cu creatoarele și creatorii săi. Spațiul de la etajul 1 al Atelierelor Malmaison, marcat printr-o ușă roz, prezintă lucrări de artă, printuri în ediție limitată, tricouri și alte obiecte vestimentare sau de design originale, casete, CD-uri și vinyl-uri, cărți, zine, publicații și alte produse de artist. MIRAJ este, de fapt, mediul care facilitează întâlnirea, un soi de prototip pentru noi forme de încurajare a unui obicei de a deține sau oferi obiecte de artă sau de artist și de sponsorizare directă a muncii artistice. 

 

Sâmbătă și duminică, între orele 16:00-20:00, sărbătorim deschiderea MIRAJ cu artă, muzică live, discuții interesante și limonadă rece, la etajul 1 al Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137c, corp B, ușa roz de pe holul gri. Lansăm, cu această ocazie, și site-ul L1 Studios – www.l1-studios.com  – unde vom urca și obiectele curând. 

 

L1 este un colectiv multidisciplinar de artiste și artiști, care funcționează pe principii de solidaritate, colaborare, flexibilitate, dezvoltare comunitară și implicare socială. L1 Studios este un spațiu comunitar care găzduiește studiouri de producție artistică, un magazin de artă și diverse evenimente, la etajul 1 al Atelierelor Malmaison.

 

Comunitatea funcționează, în principal, prin eforturile independente ale celor care compun colectivul, care se materializează uneori în proiecte și programe multi- inter- și transdisciplinare colaborative și schimburi culturale, pornind de la principiile și valorile comune. Activitățile comunității caută să militeze pentru recunoașterea și sustenabilitatea muncii artistice, să consolideze prezența comunității artistice independente în spațiu, să sublinieze valoarea istorică și culturală a clădirii Malmaison și să construiască conexiuni relevante între public și arta contemporană, în diversele sale forme.

 

L1 încurajează diversitatea artistică, culturală și identitară și nu tolerează atitudini discriminatorii, de ură sau care aduc atingere demnității persoanei.

 

Ne găsești și pe Facebook și Instagram @l1_studios

 

Parteneri media: RFI, Empower Artists, Revista CUTRA, știri.ong, igloo, Vice.

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0