fbpx

„Pe firul motivelor tradiţionale” / un workshop cu Ioana Corduneanu / sâmbătă, 11 mai 2013


Ce înseamnă motivele tradiţionale româneşti? Ştiaţi că ele se citesc asemenea literelor unui alfabet, formează cuvinte, spun poveşti şi că femeile care coseau ii, basmale sau ştergare coseau de fapt mesaje în pânză ţesută în casă? Află întreaga poveste pe 27 aprilie (sâmbătă), în cadrul unui workshop cu Ioana Corduneanu, care inaugurează o întreagă serie de ateliere, created by Designist.ro.

Designist.ro te invită să participi la workshop-ul „Pe firul motivelor tradiţionale”, susţinut de arh. Ioana Corduneanu, o foarte bună cunoscătoare a acestui domeniu şi autoarea blogului Semne Cusute, care, pentru prima dată în România, arhivează în format vectorial motivele tradiţionale specifice zonelor ţării noastre, după o muncă extraordinară de documentare.

Când şi unde?

Workshop-ul va avea loc sâmbătă, pe 11 mai, între orele 10.00 şi 14.00, la The Hub (Str. Halelor nr. 5 – la Piaţa Unirii), cel mai frumos şi creativ spaţiu din Bucureşti când vine vorba să te simţi inspirat în timp ce lucrezi.

Cum se va desfăşura?

Workshop-ul va cuprinde o parte de conferinţă, despre sensurile şi contextul în care au apărut şi erau folosite aceste semne. Vom învăţa să descifrăm motive tradiţionale folosite în diverse regiuni ale ţării, să înţelegem ce ne transmit, să le respectăm sensul şi valoarea culturală. Ioana Corduneanu ne va vorbi despre ritualurile, legendele şi magia pe care o implicau pânza albă şi motivele tradiţionale cusute pe ea şi despre reinvestirea motivelor tradiţionale în design. La finalul acestei părţi fiecare dintre noi va putea descifra mesajul de pe o ie, un covor sau un ştergar.

Va urma partea practică: sub îndrumarea Ioanei, vom coase fiecare un ştergar, pe care vom aşterne cu ac şi aţă motivele tradiţionale româneşti deja învăţate, traduse în dorinţe. Aşadar, dacă vrei să-ţi coşi dorinţa într-un ştergar, cu care să pleci apoi acasă şi pe care să-l pui la loc de cinste, vino la workshop!

Cât costă şi cum te înscrii?

Taxa de participare este de 250 lei/persoană, cu toate materialele necesare incluse.

Înscrierile se fac la e-mail: workshop@designist.ro sau la nr. de tel.: 0752 397 033.

Termenul limită pentru înscrieri: 30 aprilie 2013.

Număr de locuri este limitat: maximum 15.

Detalii pe www.designist.ro şi pe facebook.com/designist.ro

Workshop-ul este o iniţiativă şi un concept Designist.ro şi inaugurează o serie de astfel de ateliere, marca Designist, pe zona industriilor creative (design de obiect, craft, design interior etc.), care vor avea loc în fiecare lună.

Vă aşteptăm cu drag, cu poveşti, ritualuri, magie şi design cookies!

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0