fbpx

Pictorul Ştefan Câlţia şi Ana Wagner lansează în 28 Noiembrie 2013 ”Grădina dintre ape”

Albumul “Grădina dintre ape” – o colaborare extraordinară între pictorul Ştefan Câlţia şi Ana Wagner aduce în faţa publicului, într.-un produs editorial – eveniment, universurile cele mai intime ale celor doi artişti ce ţin de natura si tema gradinii.

Cartea – obiect se va lansa publicului pe data de 28 noiembrie 2013, la showroomul Wagner Maison de la Porcelaine, în parteneriat cu Galeria Posibilă, de la ora 19.00.

Albumul, un obiect de artă în sine, este realizat în condiţii grafice şi de execuţie extraordinare şi apare în două ediţii – una îmbrăcată în hirtie si matase iar cealaltă îmbrăcată în mătase şi cu un insert din porţelan pictat manual.

Conţinutul Albumului “Grădina dintre ape” reflectă fotografii ale unei colecţii de porţelanuri pictate manual şi desene care descriu armonia redescoperită într-un fragment de natura, recent lansată de cei doi artişti.

Este un spaţiu populat cu îngeri, cu plante a căror delicateţe este minuţios conturată şi creaturi închipuite pe porţelan de Ştefan Câlţia, cunoscut pentru atenţia şi dragostea de natura şi de Ana Wagner, artistă cunoscută în special prin pictura pe porţelan.

“Grădina dintre ape” a apărut pe parcursul a mai bine de un an de colaborare dintre Ştefan Câlţia şi Ana Wagner. Fiecare a transpus pe suportul nobil al porţelanului trăirile cele mai intime ce ţin de descoperirea sau redescoperirea unor detalii din natură, din universurile personale.

Albumul apare sub sigla Baroque Books&Arts şi este finanţat de BRD – Groupe Société Générale.

Aceasta este a doua colaborare de acest tip dintre cei doi artişti. In anii 2009 şi 2010, atelierul Wagner a avut iniţiativa unui eveniment al cărui protagonist a fost pictorul Ştefan Câlţia. Ana Wagner l-a invitat special pe maestru în atelierul său. Această colaborare s-a concretizat printr-o expoziţie de porţelan pictat manual semnată Ştefan Câlţia şi intitulată «Ceşti cu plante de pe deal». Vernisajul a avut loc la galeria Posibilă din Bucureşti. Pentru Ştefan Câlţia, invitaţia primită din partea Wagner Arte Frumoase şi Povesti a însemnat inedită provocare de a crea o colecţie de 100 de obiecte unicat din porţelan pictat. Evenimentul a făcut parte dintr-un proiect prin care atelierul Wagner Arte îşi propune să invite periodic câte un artist sau designer de renume din România, acesta urmând să conceapă o colecţie inedită de porţelan pictat manual. Este o practică întâlnită şi la marile manufacturi europene de porţelan.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0