fbpx
Pictură, Teatru și Istoria artei la Fundația Calea Victoriei


Fundația Calea Victoriei îți pune la dispoziție în luna mai cursuri și ateliere pentru a-ți explora creativitatea artistică. Poți experimenta pictura în acuarelă, pe suporturi și în stiluri diverse sau poți invata tehnici și mecanisme teatrale .Cei pasionați sunt invitați să învețe despre Istoria artei și Istoria Picturii Engleze cu ajutorul unor imagini captivante, în compania lectorilor noștri charismatici.

Istoria PICTURII ENGLEZE: Mari artiști și lucrări celebre, cu Mihaela Irimia, din 4 Mai – Naivă şi relativ previzibilă, pictura timpurie din Anglia catolică are mai curând valoare documentar-istorică. Odată însă cu marile transformări aduse de convertirea la protestantism şi cu revenirea la forme ale artei de obârşie artazinală, pictura engleză se afirmă ca o contribuţie europeană de excepţie. Nume precum Hogarth, Reynolds, Constable, Turner, Blake şi Pre-Rafaeliţii întregesc galeria celebrităţilor punctate de artişti de mare forţă în serviciul coroanei engleze, apoi britanice.  

Atelier practic de TEATRU, cu actrița Smaranda Caragea, din 5 Mai Veți gusta un pic din metodele de tehnică teatrală, aplicându-le și experimentând pe textele propuse. Orice text dramatic poate fi interpretat diferit de fiecare persoană în parte, chiar dacă povestea este aceeași, opțiunea, scopul și bagajul de experiențe ale fiecăruia fiind cele care fac ca textul să fie transmis și recepționat diferit. Cursul se va finaliza printr-un mic spectacol la sediul fundației. Publicul va fi format din invitașii cursanților.  

Curs de ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, din 8 Mai Acest curs de istoria artei te invită la survolarea a mai bine de două milenii din cronologia artei europene. Încercând să păstreze un echilibru cât mai stabil între popularizare și informație de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale (artiști, evenimente, opere de artă celebre, inovații artistice, evoluții stilistice etc.).

ATELIER DE PICTURĂ și creativitate, cu Maria Balan, din 13 Mai Vei afla cum au luat naștere, cum au fost primite de public și de mediul artistic și ce au însemnat mai târziu, în timp, patru mari curente artistice. Pornim de la înțelegerea noțiunilor de bază despre stilurile prezentate și dobândim cunoștințe de desen, culoare și compoziție. La fiecare întâlnire suportul pe care vei picta va fi diferit și vei afla cum pregătim (tratăm) suportul respectiv și care sunt pașii realizării unei picturi când vrem să decorăm un obiect de sticlă, lemn, ceramică sau pânză.  

Atelier de PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, cu Maria Bălan, din 25 Mai – Împreună vom parcurge cinci întâlniri pline de expresivitate, culori, trăiri, pe parcursul cărora ne vom familiariza cu tehnica acuarelei, vom folosi pastel și cărbune pentru a îmbogăți lucrările cu plasticități aparte și ne vom acomoda cu noțiunile de bază legate de paginare, cromatică, tipuri de tușe, pete și linii în culoare.  

Înscrierile la cursuri se fac la contact@victoriei.ro

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0