fbpx

Popas la Conacul Otetelișanu. Tabăra de Creație în cadrul Proiectului Contemporanii

Numărătoarea celor 10 zile de popas creativ a început la Conacul Otetelișanu! “Popas la Conacul Otetelișanu” este tabăra, care, prin componența grupului de artiști invitați, încearcă să iasă din tiparele obișnuite ale taberelor organizate în România. Astfel, limbajul plastic surprins în acest spațiu va fi însoțit de conținut scriitoricesc, fotografie și imagine.

Tabăra reunește patru pictori, Sorin Iosub, Marcel Lupșe, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu a caror misune este de a capta pe pânze farmecul spațiului și lumina deosebită a zonei care adăpostește de câteva secole Conacul Otetelișanu. Alături de acețtia, scriitorul Costion Nicolescu, artiștii multimedia Maria Grigorescu și Mihail Alexandrescu captează în text ți imagini trăirile artiștilor pe parcursul celor 10 zile pe care le vor petrece în spațiul Conacului Otetelișanu.  

Astfel, în prima parte a anului 2015, pe lângă expoziția și catalogul dedicat, în cadrul evenimentului de deschidere se va desfășura premiera documentarului filmat. Le urăm succes și suntem nerăbdători să vă aducem în atenție rezultatele muncii lor. Inițiativa “Popas la Conacul Otetelișanu” reprezintă a treia tabără de creație organizată în cadrul proiectului Contemporanii în România, cu scopul de a readuce în constiința publicului locuri miraculoase, a căror încărcătură culturală și frumusețe le fac pe deplin să merite prețuire.

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociația Făuritori care își propune valorizarea Culturii românești actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea și susținerea de activități artistice și socioculturale: schimburi culturale internaționale, tabere de pictură, expoziţii, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0