fbpx

Premiile Woman in Architecture anunță câștigătoarele

Două arhitecte din Mexic au câștigat, în ediția din anul acesta, cele mai mari distincții a Premiilor Woman in Architecture care a avut loc în data de 3 martie la Claridge.

Gabriela Carillo, co-fondator al biroului de proiectare TALLER Mauricio Rocha + Gabriela Carillo, a fost numită Femeia Arhitect al anului 2017, detașându-se dintr-o listă scurtă care a inclus-o pe Julia Barfield de la Marks Barfield.

Rozana Montiel, de asemenea arhitectă din Mexic și șef al Rozana Montiel Estudio de Arquitectura, a fost desemnată câștigătoare a premiului Moira Gemmill pentru Arhitectură Emergentă.

Ambele femei arhitect au fost apreciate de juriu pentru „excelența demonstrată în proiectare și angajamentul de a lucra atât în mod durabil dar și democratic cu comunitățile locale”.

Juriul a fost impresionat în mod special de Tribunalul pentru Procesele Penale din Pátzcuaro, Mexic, semnat de Carrillo pe care au declarat că prezintă „abilitatea de a răspunde unei teme de a proiecta spații flexibile, respectarea regulilor stricte de securitate și o mai mare transparență în procesul judiciar”. Clădirea ovală din piatră a instanțelor penale înconjoară un aranjament de construcții din cărămidă, dreptunghiulare, cu acoperișuri înclinate, din țiglă, ce răspund sezonului ploios a regiunii vestice în care este amplasată clădirea.

Panoul membrilor juriului a fost de asemenea impresionat activitatea arhitectei Montiel, în vârstă de 44 de ani, în special de „angajamentele sale sensibile la comunități care activează forme arhitecturale simple”, așa cum se observă în proiecte cum ar fi Veracruz Cancha – un teren de sport construit ca parte a unui proiect de revizuire majoră a unui ansamblu de locuințe colective – și locuințele Unidad Habitacional San Pablo Xalpa. Câștigătoare a Premiului Moira Gemmill pentru Arhitectură Emergentă,

Montiel va primi 10.000 £ din fondul creat în memoria regretatei Moira Gemmill, director de design de la V & A și ulterior director de programe de capital la Royal Collection Trust.  Fondul de premii va sprijini dezvoltarea profesională continuă iar

Montiel a afirmat: „Toată arhitectura este politică. Putem citi în spațiile de zi cu zi prioritățile politice ale societății noastre. Arhitectura are puterea de a modela comportamentul civic deoarece, mai mult decât cărămizile, aceasta stabilește principiile fondatoare ale schimburilor publice și sociale„.

Editorul AJ (Architectural Journal) Christine Murray, fondator al programul Woman in Architecture, a declarat: „Juriul a fost impresionat de abilitatea Gabrielei Carillo de a proiecta spații flexibile și de tratarea luminii și umbrei pentru un efect atât de convingător. Spațiile au fost inspirate de demersul sensibil și perceptiv al Rozanei Montiel pentru clădiri aparținând comunității.

Sărbătorite de asemenea la ceremonia din 3 martie au fost arhitectele Denise Scott Brown, care a câștigat Premiul Jane Drew și artista Rachel Whiteread – căreia i-a fost atribuit Premiul Ada Louise Huxtable. Murray a spus: „Gândirea critică și teoretică a lui Scott Brown este minunată, munca ei și inteligența sa au fost o forță de inspirație pentru schimbare. Această distincție încununează o mare personalitate. Whiteread are o influență importantă și oferă inspirație pentru profesie meritând din plin Premiul Ada Louise Huxtable.

Componența JuriuluiPreședinte – Redactor-șef AJ și AR Christine MurrayEdwin Heathcote, critic de arhitectură Financial Times Eva Jiricna, arhitect și desținător al premiului Jane Drew în 2013 Hanif Kara, co-fondator AKTII Laura Lee, directorul executiv al lui Maggie’s Karen Livingstone, director Masterplan și Imobile Muzeul de Știință Bob Sheil, director al Bartlett

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0