fbpx

Prima expoziție personală Cătălin Pîslaru la Gaep deschide noul spațiu al galeriei pe 20 octombrie

Gaep prezintă ’All work and no play makes Jack a dull boy’ (20 octombrie – 25 noiembrie 2023), prima expoziție personală a lui Cătălin Pîslaru în București și, totodată, prima expoziție de la noua adresă a galeriei: strada Giuseppe Garibaldi 8. Cu un titlu împrumutat din filmul The Shining (1980, regia: Stanley Kubrick), solo show-ul va dezvălui lucrări noi ale artistului, cunoscut pentru abordarea sa minimalistă, dar plină de culoare, concretizată în picturi ce construiesc narative misterioase. Vernisajul va avea loc vineri, 20 octombrie, între orele 18:00 și 21:00, și va oferi publicului ocazia să descopere noul spațiu Gaep, renovat complet și regândit din punct de vedere arhitectural ca o galerie cu spațiu expozițional și zonă dedicată pentru evenimente precum ateliere și seminare de artă.

Cătălin Pîslaru lucrează în serii care au ca punct de plecare fascinația lui față de culoare și desen și care sunt susținute de un discurs bine calibrat despre spațiu, armonie și tensiune. Își schițează compozițiile digital și apoi le execută prin linii delicate ce întâlnesc contururile încărcate de pigment ale unor forme monocrome. Lucrările finale conservă precizia limbajului vizual digital, dar includ și semnele tehnicilor clasice de pictură.

 

 „’All work and no play makes Jack a dull boy’ poartă greutatea trudei și incertitudinea trecerii de la efort la odihnă. În copilărie, ne întrebam adesea unii pe ceilalți despre hobby-uri și despre activitățile din timpul liber. Acum pare să nu mai existe timp pentru asemenea bucurii. Ne felicităm singuri când obținem ceea ce ne-am propus, dar uităm fericirea lipsită de griji pe care o aveam înainte. Activitatea lui Cătălin Pîslaru a devenit identitatea lui, iar noi avem acum ocazia să vedem o parte din ea.” — Georgia Țidorescu, curator

 

Cătălin Pîslaru este cel mai nou artist reprezentat de Gaep. În acest moment, galeria reprezintă sau colaborează pe termen lung cu 14 artiști: Răzvan Anton, Pavel Brăila, Radu Cioca, Felipe Cohen, Vlatka Horvat, Sebastian Moldovan, Tania Mouraud, Damir Očko, Cătălin Pîslaru, Mihai Plătică, Raluca Popa, Marilena Preda Sânc, Mircea Stănescu și Ignacio Uriarte.

 

Scurtă biografie

Născut în 1988 în Chișinău, Cătălin Pîslaru s-a mutat în Italia la vârsta de 18 ani. A absolvit studiile de licență și master la Accademia di Belle Arti din Roma în 2013, iar în 2018 a obținut o a doua diplomă, cu titlul de Meisterschüler, la Academia de Arte Frumoase din München, sub îndrumarea profesorului Florian Pumhösl. După absolvire s-a mutat la Düsseldorf pentru a se concentra asupra unei practici artistice care să armonizeze rigoarea dobândită în anii de școală cu simțul său înnăscut al umorului.

 

Pîslaru a avut expoziții personale la galeriile Nir Altman în München și Schierke Seinecke în Frankfurt. Lucrări ale sale au fost incluse în expoziții de grup la Galerie der Künstler în München, NRW Forum Düsseldorf și Les Abattoirs, Musée – Frac Occitanie în Toulouse, printre alte locuri. Este câștigătorul premiilor Tacker (2018, Galerie der Künstler, München) și Vanni #artistroom (2021, Artissima, Torino) și finalist la premiul Hans Purrmann acordat de municipalitatea din Speyer (2021).

 

 

Credit imagine

Cătălin Pîslaru, Nymphaea Elegy in the Secret Garden #2, 2023, tempera și culoare ulei pe alu-dibond, 150 x 123 cm; prin amabilitatea artistului și a galeriei Gaep

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0