fbpx

Primăvara cafelei începe la CoffeEast, primul festival regional de cafea dedicat Europei de Est

Între 19-21 aprilie, CoffeEast celebrează arta cafelei și antreprenoriatul creativ în inima Europei de Est. Barista, prăjitori, artizani și artiști locali semnează un weekend cu experiențe unice și multă, multă cafea.

Festivalul își așteaptă vizitatorii în Hala Laminor din București, cu peste 150 de expozanți și numeroase activități care pun în centru cultul și cultura cafelei: degustări, campionate, conferințe și workshop-uri.

 

CoffeEast este un eveniment social și profesional, care vine într-un moment în care România impresionează prin numărul de cafenele, prăjitorii, artizani și profesioniști, dar și prin numărul de fani care iubesc acest stil de viață.

 

Fondatorul festivalului, Mihai Panfil, este pionier al cafelei de specialitate în România:

 

Prin CoffeEast, mi-am dorit să creez un eveniment de comunitate care să pună România pe harta de profil a Europei, aducând beneficii brandului de țară. Avem o piață a cafelei de specialitate care s-a dezvoltat uimitor în ultimii 10 ani, prin antreprenoriat creativ și cu un public care apreciază afacerile mici, meșteșugite. Timp de 3 zile, Bucureștiul devine inima Europei de Est, iar experiența CoffeEast se conturează prin fericirea, complexitatea, pasiunea și experiența pe care le simți atunci când guști produse făcute cu grijă, declară Mihai.

 

Ce poți face la prima ediție CoffeEast?

CoffeEast este un festival de explorat și degustat tot ceea ce înseamnă cultura cafelei, a artizanatului și a antreprenoriatului creativ din Europa de Est.

 

 • GreatEast Cup, scena principală care găzduiește barista într-o competiție cu probe creative, individuale sau de echipă.
 • Concerte acustice, scena secundară care atrage vizitatorii cu live acts semnate de artiști din Europa de Est.
 • Piața celor 80 de micro-prăjitorii, artizani și artiști locali care semnează tot ce este mai bun în cafea, preparate dulci și sărate, bere și băuturi craft, vinuri locale, obiecte de design. Vizitatorii pot degusta produsele și le pot cumpăra pentru acasă.

 

 • Coffee Shop Carousel Bar, unde barista din cele mai iubite coffee shop-uri locale vor prepara și vor servi cafea special pentru vizitatorii festivalului.
 • Ateliere scurte de inițiere în cafea: festivalierii pot exersa pașii de preparare pentru o cafea bună acasă, se pot juca cu tehnici de latte art, pot afla cum să aleagă cel mai bun lapte, dar și cea mai bună apă pentru cafea, totul în cadrul unor ateliere interactive găzduite de Origo Academy.
 • Conferințe pentru profesioniști și pasionați: experți locali și internaționali poartă conversații antrenante, inspirate de subiecte precum brandul de angajator în HoReCa, francizarea pentru afaceri locale, noutăți și trenduri în industrie, bartending creativ sau educație în cafea.
 • Degustări de cafea: sesiuni de cupping organizate de importatori de cafea verde din toată lumea.

 

GreatEast Cup, competiție de cafea cu juriu internațional

CoffeEast încurajează comunitatea de barista să rămână creativă, printr-o competiție antrenantă, care simulează experiența din coffee shop. Competiția GreatEast Cup are 2 probe, individuală și pe echipe, oferind câștigătorilor premii de până la 1.500€. Înscrierea este gratuită și se poate face online, pe site-ul festivalului.

 

Din juriul competiției fac parte nume cu rezonanță în domeniul cafelei de specialitate, recunoscute la nivel internațional:

 

 • Emi Fukahori, fondatoare Mame Coffee Elvetia și multiplă campioană mondială la World Barista Championship.
 • George Delichristos, co-fondator și CEO Loud Bean Coffee Roasters Grecia și parte din echipa NinetyPlus – producator de cafele rare, cu punctaj peste 90 puncte QGrading.   
 • Tom Hopkinson, scriitor și cercetător Barista Hustle & finalist Irish Barista Championships.
 • Karolina Galecka, Head Roaster la Nord Kaffee Oslo.
 • Manos Mamakis, Master Roaster & trainer, multiplu finalist Coffee In Good Spirits și campion Hellenic Aeropress Championship.
 • Mădălin Truică, campion Austrian Barista Championship și parte din echipa Mame Coffee Elveția.

 

Echipa de juriu este completată și de nume cunoscute pe scena locală a cafelei de specialitate:

Teodora Pitiș (Sloane Coffee), Miruna Tudose (Origo Coffee), Andrei Tecău (Guido), Bianca Ganea (Origo Academy), Alex Halchias (Meron), Ionuț Pop (Meron), Anca Nechifor (Origo Coffee & Trofic), Claudiu Văcăruș (TrickShot & AveForchetta), Andrei Lung (DIAGEO World Class), Alexandru Crîșmariu (AveForchetta & Red Hands Campari).

 

Bilete și program

Biletele se pot achiziționa online, pe www.liveticket.ro sau direct la intrarea în festival. Prețul unui bilet este 24 lei și asigură accesul în toate cele 3 zile ale evenimentului. Biletul include prima cafea din festival, pe care vizitatorii o vor primi la intrare.

 

În cele 3 zile de festival, CoffeEast își deschide porțile între 10:00-18:00. Programul detaliat și lista expozanților pot fi consultate pe site-ul oficial al festivalului,  www.coffeeast.eu.

 

 

Cum ajungi la CoffeEast  

CoffeEast se desfășoară în Hala Laminor, din București. Vizitatorii pot ajunge cu mijloace de transport în comun sau cu mașina personală, pe care o pot lăsa în parcarea subternă. Biletul de intrare în festival nu include costul parcării.

 

Mijloace de transport în comun:

 • Metrou: Stația REPUBLICA (vis-a-vis de Hala Laminor)
 • Autobuze: 102, 103, 104, 406, 407, 451, 460, N109.
 • Tramvaie: 23, 36, 40.

 

Parteneri

CoffeEast este un eveniment prezentat de Banca Transilvania. 

Parteneri principali: Victoria Arduino, Napolact, Freshful, Alpro. 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Igloo.  

 

 

***

 

Despre CoffeEast Festival

CoffeEast este primul festival regional inspirat de cultura cafelei, dedicat Europei de Est. Este un eveniment social și profesional, reunind noua generație de antreprenori care inovează prin produse artizanale și experiențe cu inspirație locală. Festivalul promovează gustul și meșteșugul din România și din Europa de Est, pornind de la cafea, mâncare, băuturi și până la artă și obiecte de design. De la o ediție la alta, CoffeEast își propune să încurajeze creativitatea, conexiunile și crearea de experiențe autentice în comunitatea cafelei și a gustului artizanal.

 

Despre Mihai Panfil, fondator CoffeEast  

Cu o experiență de peste 20 de ani în antreprenoriat, Mihai Panfil semnează inițiative care modelează teritoriul cafelei de specialitate în România prin: prăjitorie și cafenele de specialitate, consultanță în business, curatoriat de cafea verde, distribuție autorizată pentru echipamente profesionale de înaltă calitate, programe educaționale certificate la nivel internațional, retail HoReCa, entertainment catering și ospitalitate.  

 

Din 2013, pionieratul în domeniul cafelei de specialitate s-a concretizat în deschiderea Origo Coffee, prima cafenea de specialitate cu prăjitorie proprie din România. Astăzi, Origo înseamnă o echipă cu peste 50 de experți multidisciplinari.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0