fbpx

Raportul de Responsabilitate Socială al Grupului VELUX pentru anul 2012 anunţă investiţii majore!

În ciuda crizei financiare, 2012 a fost anul în care Grupul VELUX a dezvoltat şi lansat două noi game de produse care au implicat cele mai mari investiţii ale Grupului din ultimii 70 de ani, de când acesta există. Acesta este unul din mesajele Grupului care se desprinde din raportul anual de Responsabilitate Socială recent publicat.

După un program intens de dezvoltare, Grupul VELUX este puternic implicat în lansarea a două dintre cele mai mari proiecte ale sale. Primul proiect anunţă lansarea Noii Generaţii de ferestre de mansardă iar al doilea proiect reprezintă un concept nou de produse destinate clădirilor publice şi comerciale, Luminatoarele Modulare VELUX, produse care anunţă lansarea Grupului VELUX într-o piaţă complet nouă.

Ambele produse pun accent pe eficienţa energetică, lumina şi ventilaţia naturală – deci pe climatul interior. Împreună, cele două proiecte reprezintă o investiţie de 225 milioane de euro, fiind cea mai mare investiţie făcută de către Grupul VELUX în ultimii 70 de ani de când acesta există. Aceste investiţii uriaşe au fost făcute în scopul de a asigura o creştere a afacerii la nivel global, dar au avut consecinţe asupra altor activităţi. De aceea obiectivele anului 2012 cu privire la reducerea emisiilor de C02 şi a accidentelor de muncă nu au fost îndeplinite în totalitate, însă obiectivele Grupului pe termen lung rămân valabile şi vor continua pe viitor, după cum se anunţă în raport.

“Investiţiile noastre din anul 2012 ne vor proteja în viitor şi ne vor asigura poziţia de lider de piaţă. Nu mai este niciun secret faptul că volatila economie globală şi nesiguranţa din domeniul construcţiilor sunt în continuare provocări. De aceea, focusul nostru strategic este pe afacerea de bază – ferestrele de mansardă – şi pe lansarea noilor produse. Într-o piaţă dificilă, trebuie să punem accent pe ceea ce aduce cea mai mare valoare afacerii noastre aici şi acum şi să lăsăm în plan secundar ceea ce poate să aştepte,” spune CEO–ul Grupului VELUX Jørgen Tang-Jensen.

Lumea se confruntă cu provocări descurajatoare legate de încălzirea globală, iar aceasta este şi provocarea noastră. Suntem Companie Model, o companie folositoare societăţii, şi – în cele din urmă – folositoare planetei. Iar toate produsele noastre trebuie să ajute la crearea locuinţelor atractive, cu un consum redus energetic, ceea ce poate constitui o soluţie la această problemă” spune Jørgen Tang-Jensen.

Reducerea cu 50% a emisiilor de C02

Investiţiile masive în dezvoltarea producţiei şi în noile linii de producţie au necesitat o restructurare a investiţiilor în alte domenii, ceea ce a avut consecinţe negative asupra eforturilor noastre de a reduce emisiile de C02 cu până la 20% până la sfârşitul anului 2012. Raportul de Responsabilitatea Socială al Grupului VELUX pe anul 2012 arată că reducerea a fost de 13%, comparativ cu anul de referinţă 2007.

“În ciuda amânării investiţiilor, ne menţinem scopul ambiţios ca până în 2020 să reducem până la jumătate emisiile de C02, comparativ cu cele din anul 2007. Noile echipamente din producţie în care am investit sunt mult mai prietenoase mediului. Acest fapt este un indicator bun că emisiile vor scădea. Ne vom reface planurile cu privire la reducerea emisiilor de C02. Deci, suntem încrezători că ne vom îndeplinii obiectivul,” spune Directorul Grupului David P. Meyer.

Începând cu anul 2009, când a fost implementată strategia Grupului VELUX cu privire la climă, acesta a investit 12 milioane de euro pentru reducerea emisiilor de C02. Investiţii viitoare vor fi făcute în viitorul apropiat pentru ne asigura că vom atinge obiectivul stabilit pentru 2020.

Programele de siguranţă care asigură zero accidente

Noile echipamente care le-au înlocuit pe cele vechi s-au reflectat în creşterea numărului de accidente de muncă. În anul 2012, s-a înregistrat o medie de 3,9 accidente raportate la un milion de ore de muncă, comparativ cu un număr de 2,8 în 2011.

“Este o creştere regretabilă care nu ne bucură deloc. Dar ne aşteptăm ca lucrurile să reintre în normal spre sfârşitul acestui an. Până la finalul anului 2013, vom termina programul VELUX de excelenţă în securitate, care s-a derulat în ultimii 3 ani şi care are la bază convingerea conform căreia toate accidentele de muncă pot fi evitate, ceea ce a inspirat şi obiectivul nostru de zero accidente. Scopul nostru pentru 2013 este să scădem sub cifra de 1.75, ceea ce reprezintă aproape jumătate din cifra anului trecut”, spune Directorul Grupului David P. Meyer.

Citiţi mai multe despre Raportul de Responsabilitate a Companiei al Grupului VELUX, pentru anul 2012, accesând http://cr2012.velux.com/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0