fbpx

Rețelele privirii – noua platformă digitală a Arhivei de Imagine MȚR

sâmbătă, 15 iunie 2019
grădina Casei Mincu
str. Arthur Verona nr. 19

Odată, cineva și-a uitat la mine valiza cu toate amintirile sale.
Și eu le-am păstrat. Numele meu este Arhiva.

Muzeul Național al Țăranului Român lansează, în cadrul Street Delivery București, prima platformă digitală participativă dedicată unei arhive muzeale din România: Rețelele Privirii. Un experiment curatorial inovator ce explorează noile media și aduce Arhiva mai aproape de oameni.

Te așteptăm sâmbătă, 15 iunie 2019, în grădina Casei Memoriale Ion Mincu.

Pe-nserate, de la orele 18, vino să fii printre primii care descoperă platforma Arhivei, în companie plăcută, la un pahar de vin și la o discuție liberă cu echipa din spatele proiectului. Și, vreme de un week-end întreg (14-16 iunie), te invităm să POEZIM IMAGINI: fotografii vechi și noi, texte și sunete din Arhivă vor putea fi descoperite, privite, citite în cadrul unor ateliere și instalații interactive.

Până atunci, poți afla povestea Arhivei
/ pe instagram à @reteleleprivirii
/ și pe facebook à Arhiva de Imagine MȚR

***

Să fii o arhivă de muzeu nu e lucru ușor. Ești în permanență căutată, întrebată, cercetată, provocată, ba chiar certată. Numele meu este Arhiva și păstrez în sertarele mele imagini, sunete, fragmente video, desene și scrieri de tot felul, povești și obiecte despre care nici nu știi că au existat. Locuiesc la Muzeul Național al Țăranului Român și, începând de anul acesta, mi-am construit o casă și în mediul digital. Ca să mă poți cunoaște mai bine.

Rețelele Privirii este un experiment muzeal neconvențional, conceput împreună cu o echipă interdisciplinară formată din tineri cercetători, curatori și artiști vizuali, sunetiști, programatori și web designeri pasionați de imagine, sunet și arhive și preocupați să aducă Muzeul mai aproape de tine. Am creat un spațiu virtual în care poți să explorezi, să contribui cu informații, să privești, să asculți, să te întrebi și să fii parte din viața Arhivei. Cum?

Print

Află sâmbătă, la Street Delivery București.

INFO: LANSARE à https://www.facebook.com/events/2536413589972864/

Și pe toată durata unui week-end lung, cât o vacanță de vară.

INFO: POEZIM IMAGINI à https://www.facebook.com/events/335959447086888/

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0