fbpx

SĂPTĂMÂNA CULTURALĂ A MEXICULUI: PREZENTAREA REGIUNII OAXACA ÎN ROMÂNIA

Ambasada Mexicului și Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă miercuri, 29 octombrie 2014, ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, la Ceremonia de închidere a evenimentului Săptămâna Culturală a Mexicului: Prezentarea Regiunii Oaxaca în România.

Publicul român se va putea bucura de dansuri specifice comunităților indigene din celor opt regiuni ale statului Oaxaca, dar și din alte părți ale Mexicului, în interpretarea ansamblului folcloric „Yuhua” din Ocotlan de Morelos, condus de maestrul Gabriel Díaz Ramírez .

Povestea Mezcalului, băutură care provine din timpuri străvechi și beneficiază de o mare încărcătură spirituală în ceremoniile și ritualurile organizate de către populațiile din Oaxaca, va fi prezentată de la începutul procesului de elaborare până la faza finala – degustarea – de către scriitorul și expertul Ulises Torrentera Gómez. Un recital de muzică tradițională în interpretarea cântăreței Janeth Venegas, originară din Oaxaca, va încheia seria de activități organizate de către guvernul statului Oaxaca, prin intermediul Ministerului Culturii și Artelor (SECULTA), sub patronajul Consiliului pentru Cultură și Arte (CONACULTA).  

Această acțiune de promovare culturală a fost posibilă prin generozitatea Guvernului României, reprezentat prin Ministerul Culturii, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeului Național al Țăranului Român. Festivalul dedicat Prezentării Regiunii Oaxaca în România se datorează inițiativei Excelenței Sale, Ambasadorul Mexicului în România, Agustín Gutiérrez Canet, căruia îi transmitem pe această cale recunoștința din partea guvernului statului Oaxaca. Astfel, statul Oaxaca dăruiește o fărâmă din propria artă și cultură poporului român, ce împărtășește cu Mexicul același efort susținut de conservare a identității grupurilor etnice aflate în interiorul țării.  

Intrarea este liberă.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0