fbpx

Şcoală de vară de arhitectură în Letonia

În perioada 7-20 august 2011, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Tehnice din Riga, organizează o şcoală de vară în oraşul Liepaja, cu tema “Entering the void”.

Liepaja, sau “oraşul unde se naşte vântul” e situat în vestul Lituaniei, pe malul Mării Baltice. Fiind o aşezare de coastă, Liepaja a constituit mereu un punct strategic şi a beneficiat de-a lungul timpului de dezvoltarea masivă a infrastructurii în scopuri militare şi industriale. În momentul de faţă, spre deosebire de majoritatea oraşelor europene ce se confruntă cu creşterea populaţiei şi extinderea suburbiilor, Liepaja a devenit un oraş în care apariţia spaţiilor neocupate se află în continuă creştere. Se încearcă astfel reintegrarea zonelor post militare şi industriale neglijate, împreună cu patrimoniul natural al coastei baltice. În acest context, şcoala de vară are scopul de a releva potenţialul ascuns al acestor zone libere şi de a explora strategii diverse pentru viitorul oraşului lituanian.

Şcoală de vară de arhitectură în Letonia

Programul este deschis studenţilor la arhitectură, urbanism, design, arhitectură peisageră, geografie, arte vizuale şi ştiinţe sociale. Vor avea loc dezbateri, workshopuri şi excursii de studii, sub îndrumarea unor importanţi arhitecţi şi urbanişti. Studenţii vor fi invitaţi să facă propuneri pentru spaţiul public şi mediul construit şi totodată să ofere soluţii pentru integrarea noului în structura existentă a oraşului.

Rezultatele şcolii de vară vor face obiectul unei expoziţii şi vor fi publicate pe internet.

Componenta socială a şcolii de vară va cuprinde tururi ghidate, seri de film, petreceri, activităţi sportive şi altele.

Termenul limită pentru înscriere este 2 mai 2011.

Informaţii complete găsiţi pe http://www.rtu.lv/en/content/view/3829/2120/lang,en/

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0