fbpx

Se deschide cel mai mare târg de mobilă: BIFE-SIM 2013

17-21 septembrie 2013, Romexpo

Lumea fabuloasă a mobilierului de calitate se va deschide românilor în această toamnă, între 17 şi 21 septembrie, la Romexpo. Peste 300 de producători, importatori şi distribuitori de mobilă din România şi din străinătate vor expune spre cumpărare în total mii de modele realizate în stiluri dintre cele mai diverse.

Timp de cinci zile, BIFE-SIM 2013 va spune povestea mobilei, începând de la forma brută a materialului, proces tehnologic şi până la forma sa finită, gata să iasă din fabrică.

În faţa publicului român şi străin, târgul se va contura ca o experienţă inedită, menită să lărgească orizontul oricui e interesat să cunoască mobilă şi designul din România. Dincolo de articolele exclusiviste, produsele unice şi stilurile spectaculoase, vizitatorii vor avea acces gratuit la o serie de evenimente şi programe organizate în cadrul BIFE-SIM 2013.

Cea mai mare desfăşurare de forţe va avea loc în primele zile ale târgului, când organizatorii lansează provocarea Design is pure lust. Conferinţa, care se va bucura de intrare liberă în limita locurilor disponibile, va dezvălui cele mai noi creaţii în domeniu. Mai mult, invitaţii conferinţei – designeri, profesori, studenţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri – vor încerca să afle cum poate fi corelată oferta educaţională cu piaţa muncii, astfel încât barierele întâmpinate de tinerii absolvenţi ai specializării Design să fie înlăturate.

În cadrul acestei conferinţei, participanţii vor putea vizita şi Salonul de Avangarda al Laboratorului de Arhitectură – Parametrică, unde vor fi expuse proiecte de amenajare interioară şi piese de mobilier. Salonul de Avangardă înseamnă 32 mp de combinaţii ale unor minţi creative, care prezintă designul ce ţine cont de ultimele tendinţe tehnologice şi conceptuale.

Scopul salonului este Prezentarea începutului revoluţiei digitale cu impact asupra normalului.

Alcătuit din 3 zone, care se întrepătrund pe alocuri, Salonul de Avangardă devine pe rând Salon de Inovaţie, Salon al şcolii Parametrică sau Salon de fabricaţie digitală. Salon de inovaţie prin obiectele propuse de Dizainăr, Laboratorul de Arhitectură, Aira Studio sau ZEST, Salon al şcolii Parametrica prin proiecte care promit o tehnologie avansată, precum Wavics, Robotelul Abb sau Quad Light şi Salon de fabricaţie digitală în care diverse obiecte-concept fabricate cu ajutorul Concept Jupiter prind viaţa, dar şi altele realizate de AA Studio, completează scenariul.

Competiţia mult aşteptată de studenţii facultaţilor de arte, dar şi de cei ajunşi deja în categoria specialiştilor este organizată şi anul acesta de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România la BIFE-SIM 2013. Concursul Naţional de Design de Mobilier este un act de concepere a produselor ţinând cont de evoluţiile şi mutaţiile din societate, de inovaţiile epocii: materiale noi, tehnologii noi, procedee industriale noi. Concursul are două etape, iar prima dintre ele, cea de Creaţie şi-a desemnat deja câştigătorii. Cea de-a doua etapa, Produs realizat are ca termen final, 16 septembrie 2013, iar selectarea şi premierea vor avea loc în cadrul BIFE-SIM 2013.

Tot la capitolul design, pentru vizitatorii care îşi doresc să consulte un specialist în amenajarea interioară, organizatorii BIFE-SIM 2013 au dezvoltat un program numit Designers say. Cei interesaţi pot afla de la specialişti cum trebuie să arate articolul de mobilier care să se încadreze perfect în ambientul de acasă sau chiar cum îşi pot mobila locuinţa în funcţie de personalitate.

În paralel cu activităţile destinate publicului larg, la BIFE-SIM 2013 se va desfăşura Furniture Forum, marea întâlnire a celor care activează în industria mobilei. Conferinţa va supune spre dezbatere cele mai stringente probleme din domeniu.

Un alt program destinat publicului specialist va pune în lumina reflectoarelor tehnologii revoluţionare, aparţinând sectorului Echipamente. Innovation Tour îi va purta pe vizitatori într-o incursiune în lumea celor mai performante sisteme de prelucrare a lemnului.

BIFE-SIM 2013 este organizat de Romexpo şi co-organizat de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi Euroexpo. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.bife-sim.ro

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0