fbpx

Se lansează ARTDOOR, concurs internațional și tabără de creație pentru instalații artistice de mari dimensiuni la festivalul AWAKE

Asociația Culturaft, cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș, au lansat „ARTDOOR. big art meets nature”, o competiție artistică pentru instalații de mari dimensiuni deschisă atât artiștilor români, cât și internaționali. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul festivalului AWAKE, în perioada 1-3 septembrie 2017, pe domeniul Teleki din Gornești.

ARTDOOR este un concurs ce își propune selectarea și finanțarea a șapte proiecte de instalații artistice de mari dimensiuni, proiectele câștigătoare urmând a deveni parte componentă a festivalului AWAKE, în perioada 1-3 septembrie 2017, pe domeniul Teleki din Gornești.

Calendarul competiției:

  • Înscrieri: termen limită – 15 iunie 2017, ora 23:59 (GMT+2)
  • Jurizare: 16 – 25 iunie 2017
  • Anunțarea finaliștilor: 26 iunie 2017
  • Depunerea contestaţiilor: termen limită – 29 iunie 2016
  • Soluţionarea contestaţiilor: termen limită – 7 iulie 2016
  • Anunțarea câștigătorilor: 7 iulie 2016

Amplasat în inima Transilvaniei, în cadrul unui impresionant parc dendrologic, ce include copaci rari precum Gingko Biloba, lămâi și cedru de mlaştină, festivalul AWAKE oferă pretextul perfect pentru a crea, a expune și a explora arta, în mijlocul naturii, ritmurilor și al distracției. Printre arborii seculari si statuile alegorice domnește Castelul Teleki, supranumit „cel mai frumos castel din Transilvania”, monument arhitectural de secol XVIII. Construit în stilul Grassalkovich, principalele carateristici ale castelului sunt forma în „U” și cupola centrală. În peisajul feeric al domeniului Teleki, festivalul AWAKE dorește să ofere publicului o experiență completă de 3 zile pentru corp, minte și suflet, în care arta ca avea un rol central.

Suntem bucuroși să sprijinim proiectul ARTDOOR în urma căruia atât locuitorii, cât și vizitatorii județului Mureș vor putea admira prima expoziție în aer liber cu obiecte de artă contemporană de mari dimensiuni”, a declarat Péter Ferenc, Președinte al Consiliul Județean Mureș.

Attila Kim, membru al juriului și Comisarul României la cea de-a 57-a ediție a Bienalei de la Veneția – 2017, a declarat „Această expoziție este o ocazie unică de a redescoperi esența domeniului Teleki, un loc important de întâlnire de-a lungul secolelor al artiștilor, intelectualilor și colecționarilor, așa că lansăm participanților provocarea de a redefini acest spirit mereu deschis, curios și fără vârstă.”

Alături de Attila Kim, din juriu mai fac parte Mircea Cantor, unul dintre cei mai bine cotați artiști români contemporani, și Angela Kovacs, arhitect și președintele filialei Mureș a Ordinului Arhitecților din România. Instalațiile câștigătoare vor fi realizate sau asamblate în timpul Taberei de Creație ARTDOOR, ce se va desfășura în săptămâna dinaintea festivalului AWAKE, pe domeniul Teleki din Gornești.

Printre criteriile pe baza cărora se va realiza evaluarea proiectelor se numară originalitatea proiectului, reprezentativitatea conceptului în contextul temei, impactul estimat asupra publicului și fezabilitatea proiectului, cei interesați putând afla mai multe detalii pe pagina oficială a concursului: http://artdoor.awakefestival.ro.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0