fbpx

Se lansează concursul Nature Spotting dedicat arhitecților stagiari, din cadrul Bienala Arhitectura.6

Bienala Arhitectura.6 HUMAN ± NATURE 2024 este un eveniment organizat de Filiala Teritorială OAR Brașov-Covasna-Harghita în parteneriat cu Filiala Teritorială OAR Sibiu-Vâlcea și Filiala Teritorială OAR Mureș, finanțat din Timbrul Arhitecturii.

 

Arhitectura.6 HUMAN ± NATURE continuă seria edițiilor de bienale teritoriale organizate în trecut, dezvoltând un format integrat pentru cele trei filiale teritoriale OAR. Formatul evenimentului propune îmbogățirea și consolidarea expoziției concurs de tip Bienală prin integrarea expoziției-concurs într-o serie de evenimente menite să promoveze importanța arhitecturii și să consolideze rolul arhitectului în comunitate.

 

În 2024, prin tema centrală HUMAN ± NATURE bienala își propune să exploreze interacțiunea dintre mediul construit și lumea naturală.

 

Concurs „NATURE SPOTTING”

 

În cadrul Bienalei propunem un concurs pentru arhitecții stagiari, al cărui obiect îl constituie proiectarea unui ansamblu de mobilier urban amplasat într-un spațiu public sau semipublic în unul dintre cele 6 județe (Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea).

 

Proiectele selecționate de juriu vor fi itinerate în toate cele 9 orașe.

 

Prin acest concurs, încurajăm arhitecții la început de drum să își poată exprima creativitatea, să reușească să întărească relația omului cu natura, să îmbine mediul înconjurător cu tehnologia, cu nevoia continuă de a fi văzut. De asemenea, ținând pasul cu rețelele sociale, acest ansamblu va crește potențialul zonei unde va fi amplasat, astfel încât acel loc să devină frecventat de orice categorie de vârstă.

 

Obiectul principal va avea rolul de a susține un telefon mobil, cu scopul ca imaginea redată în fotografie să ilustreze o perspectivă interesantă din punct de vedere al relației om-natură. Ansamblul va conține și un loc de odihnă, dimensionat în funcție de soluția propusă. Elementele ansamblului vor fi concepute în așa fel încât să fie interconectate.

 

Acest obiect trebuie să fie versatil, în așa fel încât să poată fi replicat în diferite spații urbane sau din exteriorul localităților pentru a le marca și a le pune în valoare. Propunerea trebuie sa fie fezabilă pentru a fi amplasată în orice loc (parc, potecă de drumeție, malul unei ape etc) și să fie multiplicabilă.

 

Se va lua în considerare la propunerea soluției faptul că proiectul câștigător va fi executat și itinerat împreună cu expoziția, urmând să rămână amplasat într-un spațiu public sau semipublic din cele 6 județe după inchiderea ediției Bienalei arhitectura6 2024.

                      

Din punct de vedere al materialelor folosite, se va propune realizarea ansamblului  din lemn, metal sau alte soluții care să ofere rezistență în timp și posibilitatea itinerării. Ansamblul nu va fi invaziv în ceea ce privește amplasarea, respectiv va fi autoportant și nu se va ancora în sol.

 

Amplasarea obiectului trebuie să fie propusă într-un spațiu public sau semipublic din cele 6 județe (Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea).

 

Ansamblul câștigător va fi executat în cadrul unui workshop. Acesta va fi inscriptionat cu elementele vizuale ale Bienalei și ale Timbrului de arhitectură și a partenerilor pentru a servi și ca vehicul de promovare a evenimentelor viitoare și de conștientizare a rolului finanțării prin acest program. 

 

La expoziția-concurs „NATURE SPOTTING” pentru arhitecți stagiari  din cadrul Bienalei Arhitectura.6 HUMAN ± NATURE pot participa arhitecți stagiari membri ai Filialelor Teritoriale OAR Brașov-Covasna-Harghita, OAR Sibiu-Vâlcea și OAR Mureș precum și colective interdisciplinare coordonate de arhitecți stagiari, membri ai celor trei Filiale.

 

De asemenea, pot participa arhitecți stagiari membri și colective coordonate de arhitecți stagiari membri ai oricărei Filiale Teritoriale OAR cu condiția ca lucrarea înscrisă în concurs să fie localizată în unul dintre cele șase județe: Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, Vâlcea și Mureș.

 

Bugetul total al premiilor pentru expozitia-concurs „Nature Spotting” este de 6 000 de lei. 

 

Calendar: 

Lansarea concursului Nature Spotting: 18. 03.2024

Termen predare planșe: 17.05.2024 (ora 16:00)

Jurizare: 27.05 – 31.05. 2024 

 

 

Un proiect cultural inițiat în parteneriat de OAR Filiala Brașov-Covasna-Harghita, OAR Filiala Sibiu-Vâlcea și OAR Filiala Mureș.

 

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

 

Informații despre regulament și calendar aici: https://arhitectura6.ro/concurs-stagiari/

 

________________________________________________

 

Persoana contact

 

Project manager:

arh. Ioana Aldea 

ioana.aldea@a6.oar-bvcvhr.ro

0722840428

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0