fbpx

Se lansează proiectul cinematografic DIPLOMA Fashion Film

Se lansează DIPLOMA Fashion Film 2021, un proiect cinematografic semnat de regizorul Andrei Mîndru și realizat împreună cu Stay Sharp și Gavrilă Fashion Tellers, divizia specializată în comunicarea pentru industria de fashion din cadrul agenției Gavrilă&Asociații. Scurt-metrajul este un proiect creativ care promovează designerii de modă expuși în cadrul ediției a VIII-a a festivalului DIPLOMA Show, singurul dedicat noii generații de creatori români.

 

Realizat pentru al treilea an consecutiv de echipa Andrei Mîndru–Gavrilă Fashion Tellers, DIPLOMA Fashion Film este un proiect creativ multi-premiat anterior, care își propune să promoveze în fiecare an selecția de designeri de modă emergenți din cadrul festivalului DIPLOMA Show, organizat de The Institute.

 

Structurat în 8 capitole și filmat la Combinatul Fondului Plastic, scurt-metrajul (5’31”), care cuprinde o selecție de designeri de la ediția din 2021 a festivalului, este construit în jurul a 8 monologuri susținute de actrița Silvana Mihai.

„Ne-am propus să transformăm în substanță filmică argumentele teoretice ale fiecărui expozant al secțiunii de fashion din cadrul DIPLOMA 2021. Am ales 8 ținute din zone stilistice diferite și am vrut să dăm viață ideilor exprimate de fiecare artist în prezentarea propriilor creații, trecându-le prin filtrul și sensibilitatea noastră. Pentru toate cele 8 creații, gândul principal a fost: haina ca personaj. Am vrut să redăm sufletul costumului, gândurile și modul de exprimare ale acestuia”, a explicat Alina Gavrilă, Creative Director la Gavrilă Fashion Tellers.

 

„În fiecare an, mi-am propus să aduc o perspectivă nouă în concept și execuție. De această dată, un singur actor pornește într-o experiență vizuală în 8 capitole, în care fiecare ținută este reprezentată total diferit – în ton, imagine, performance și amplasament. Toată ideea acestui film a pornit de la cum putem să punem aceste creații speciale ale studenților într-un context unitar, unde creatorii pot să-și vadă operele într-un fel în care nu s-au gândit. Astfel, fiecare operă selectată prinde o nouă viață și are o nouă oportunitate de a se promova, alături de curajul de a continua această muncă”, a completat Andrei Mîndru, regizorul DIPLOMA Fashion Film. 

 

Creațiile prezentate în scurt-metrajul DIPLOMA Fashion Film aparțin următorilor artiști și creatori din noua generație: Victoria I. Leea – Martyrium // Andreea Abuburuzan – Suceava 82 // Gabriela Ioana Baboș – Harababura // Paul Palm – Studiu asupra versatilității vestimentare & analiza psihologică a depresiei și relatarea ei în moda vestimentară contemporană // Octavia Chiru – Între cer și pământ // Pif Stephano – Red Words // Robert Axente – Soare negru // Cerasela Nicoară – Arta ca viață.

 

Scurt-metrajul va fi proiectat în premieră marți, 28 iunie, începând cu ora 18:30, în cadrul Galei UNArte 2022, ce va avea loc în Grădina Facultății de Arte Decorative și Design din Strada Calea Griviței, nr. 28, sector 1, București. Accesul la eveniment, unde absolvenții UNArte vor prezenta peste 50 de lucrări de Licență și Master, se face exclusiv pe bază de invitație.

 

În acest an, proiectul DIPLOMA Fashion Film este prezentat de Fashion Days și a fost deja selectat la ediția din 2022 a festivalului Filmul de Piatra. De asemenea, scurt-metrajul a fost selectat și la o serie de festivaluri de renume internațional, cum ar fi La Jolla Fashion Film Festival (San Diego), respectiv Canada Fashion Film Festival (Toronto).

 

***

Credits:

 

Un film de Mîndru

Producție: Stay Sharp Film

Starring: Silvana Mihai

Screenwriting: Gavrilă Fashion Tellers

Styling: Alina Gavrilă-Borțun

Original Score: Alex Bittman & Sebastian Hogea

CGI: Dragoș Vasiloaia

Editor: Diana Rădulescu

Colorist: Andu Radu

Make-up: Tania Cozma

Hair: Sebastian Sârghie

Un proiect Gavrilă Fashion Tellers

 

*** 

 

Despre DIPLOMA Show

 

DIPLOMA Show este singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români. Este organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank. Anul acesta, este la a IX-a ediție și va avea loc între 7 și 16 octombrie 2022.

 

Despre Gavrilă Fashion Tellers

 

Gavrilă Fashion Tellers este divizia agenției Gavrilă&Asociații, specializată în comunicarea pentru industria de fashion. A apărut să umple un gol pe piață: lipsa unei strategii de advertising pentru campaniile de brandurilor de modă care se rezumă doar la styling și shooting-uri foto. Până acum au lucrat pentru clienți cum ar fi: Irina Schrotter, Entrance Store, Seen Users și sunt deja la al treilea film realizat pentru DIPLOMA Show.

 

Despre Andrei Mîndru

 

Mîndru este un regizor deja consacrat în peisajul video bucureștean, colaborând cu multe agenții importante și branduri notorii, munca sa primind laurii festivalurilor de advertising, film si fashion. După ce a absolvit școala de film în Los Angeles, Mîndru și-a construit propria lui estetică: clipurile sale sunt experiențe emoționale care captează imagistic momente umane în umorul, intimitatea sau dramatismul lor.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0