fbpx

SHARE X anunță tabloul principal al speakerilor

SHARE X, o ediție specială, a forumului SHARE, dedicată materialelor și tehnologiilor care prin caracterul rol transformator, revoluționează industria arhitecturii și construcțiilor.

SHARE X,Conference for Advanced Architecture”, va avea loc la București pe data de 14 noiembrie și va fi găzduită de Radisson Blu Hotel. Evenimentul, organizat în mod tradițional de către ABplus events în colaborare cu OAR România și UAIUM București va fi construit pe trei secțiuni: materiale inovatoare, tehnologii disruptive și arhitectura avansată a fațadelor.

Tabloul principal al invitaților speciali listează cercetători și practicieni deopotrivă, personalități recunoscute pentru inovarea în arhitectură:

Jacob Van Rijs este cofondator alături de Winy Maas şi Nathalie De Vries al biroului olandez MVRDV. Pe lângă activitatea sa pentru MVRDV, Van Rijs este președinte al consiliului de administrație al Archiprix International și președinte al Festivalului de Film de Arhitectură de la Rotterdam. În trecut a ocupat funcții de profesor al Universității Tehnice din Munchen și profesor invitat la TU Delft, Universitatea ETSAM Madrid, Spania, Royal Academy of Arts Copenhagen, Danemarca și Institutul de Tehnologie din Tokyo.

Marcos Cruz este profesor la departamentul „Innovative Environment” a The Bartlett School of Architecture și directorul Bio-ID, o platformă de cercetare interdisciplinară între arhitectură și inginerie biochimică pe care a creat-o pentru a dezvolta noi forme de design bio-integrat în arhitectură.

Špela Videčnik este fondator al biroului sloven Ofis Architects si profesor asociat al Universitatii HAVARD și este cunoscută prin proiectele de arhitectură amplasate în medii naturale extreme: Glass House din desertul Goraffe, Spania sau Winter Cabin din Muntii Kanin.

Anna Wendt, Director al BuroHappold Engineering din Marea Britanie vine la București să împărtășească din experiența proiectării fațadei pentru proiectul semnat Jean Nouvel –  The Louvre Abu Dhabi. In conferința denumită  “The Louvre Abu Dhabi – From Vision to Reality”, Anna va prezenta ideea conceptului și modul în care s-au dezvoltat etapele construcției pentru fațada iconică care trebuie să reziste climatului extrem din Abu Dhabi, cu salinitate ridicată, umiditate și ocazional, furtuni de nisip.

Arhitectul Helmut Kinzler, director al departamentului de VR al Zaha Hadid Architects va expune rezultatele experimentării modelării în timp real în mediile virtuale.

Conferințele vor fi moderate de doi tineri arhitecți români, stabiliți la Londra: Vlad Țenu și Bogdan Zaha.

 

Lista completă a speakerilor la SHARE X:

Jacob Van Rijs – founding partner at MVRDV, Netherlands (Special Guest Speaker)

Alexandru Găvozdea – president of the Romanian Order of Architects – OAR, Romania (Chairman, Member of the Board of the Event)

Șerban Țigănaș – president of SHARE Society, General Secretary UIA, Romania (Member of the Board of the Event & Editor)

Marian MOICEANU  – rector at the Ion Mincu University of Architecture and urbanism, Romania (Member of the Board of the Event)

Florin Mindirigiu – President PRO event Association & Founder of CCA-CEE (Event Director)

Bogdan Zaha – lead architect at Zaha Hadid Architects, UK (Moderator)

Vlad Tenu – lead architect at AHMM, UK (Moderator)

Helmut Kinzler – head of the Virtual Reality department at Zaha Hadid Architects, UK (Keynote Speaker)

Marcos Cruz – professor of Innovative Environments, The Bartlett School of Architecture, UK (Keynote Speaker)

Špela Videčnik – founder at Ofis Architects, Slovenia (Keynote Speaker)

Sanjay Puri – principal at Sanjay Puri Architects, India (Keynote Speaker)

Christian Sandor Tscherich – senior architect at LAVA, Germany (Guest Speaker)

Anna Wendt – director at BuroHappold Engineering, UK (Guest Speaker)

Pepe Gascón – principal at Pepe Gascón Arquitectur, Spain (Guest Speaker)

Lightning Designer Natalie Redford – associate director at KSLD, UK (Guest Speaker)

Mariano Efron – partner at Architecture Studio, France (Guest Speaker)

Landscape Architect Lara Zureikat – associate director of Amman’s Center for the Study of the Built Environment (CSBE), Jordan (Guest Speaker)

 

Evenimentul se adresează arhitecților, inginerilor, designerilor de iluminat, arhitecților peisagiști, arhitecțlor și designerilor de interior. Programul de conferințe va fi completat de expoziții și workshopuri și lansarea cărții „Designing the Profile of the Future Architect”, o colecție de texte, interviuri și manifeste de arhitectură la care au contribuit peste 100 de arhitecți, speakeri în cadrul evenimentelor SHARE Architects în perioada 2018 – 2019.

Evenimentul se bucură de susținerea partenerului oficial Saint Gobain, a partenerilor principali Şişecam Flat Glass, Etem Building Systems, ZUMTOBEL Group și TeraSteel, a partenerul software GRAPHISOFT, partenerului EQUITONE și a sponsorilor Adeplast, ALUPROF, Urban Landscapes Romania, Villeroy & Boch..

Partenerii media principali sunt Igloo, SpațiulConstruit, Humans of Architecture și Consiliul Consultativ al Arhitecților din Europa Centrală și de Est.

Înscrierile la SHARE X

Înscrierile la eveniment au început cu o ofertă specială de preț valabilă până pe 1 septembrie 2019. Tarifele sunt diferențiate pe categoria de vârstă: până și peste treizeci de ani. Biletele pentru eveniment se achiziționează de pe site-ul www.share-architects.com.

 

***

Despre SHARE

Forumul SHARE a devenit în ultimii 20 de ani o rețea esențială de networking pentru profesioniștii din industria construcțiilor și arhitecturii din Europa Centrală și de Est. Forumurile creează o platformă eficientă de cunoaștere și de înțelegere a diversității fenomenului arhitectural contemporan. În prezent, evenimente SHARE au loc în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, iar Comunitatea SHARE cuprinde peste 50.000 de membri din întreaga lume.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0