fbpx

Skyscraper Competition. Ediţia 2012

Cum arată zgârie-norul secolului XXI? Care sunt responsabilităţile istorice, sociale, urbane şi ecologice ale unor asemenea mega-structuri? Pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări, celebra publicaţie de arhitectură şi design eVolo anunţă lansarea ediţiei 2012 a competiţiei Skyscraper, deschisă pentru studenţi, arhitecţi, ingineri şi designeri din întreaga lume. Competiţia anuală îşi propune să asigure o platformă atât pentru discuţii cât şi pentru dezvoltarea şi promovarea conceptelor inovatoare legate de densitatea verticală.

Skyscraper Competition. Ediţia 2012

Creşterea exponenţială a populaţiei globului şi dezvoltarea din ce în ce mai accentuată a spaţiului urban în detrimentul celui rural sunt cauze pentru apariţia a nenumărate proiecte de o calitate arhitecturală precară şi lipsite de o planificare urbană adecvată. Scopul acestei competiţii este cel de a redefini modul în care percepem zgârie-norii şi de a iniţia un nou discurs arhitectural pornind de la responsabilitatea economică, ecologică, intelectuală şi de percepţie, pe care aceste clădiri le implică.

Utilizarea materialelor şi tehnologiilor de ultimă oră, a celor mai noi concepte estetice şi idei revoluţionare cu privire la organizarea spaţiilor, alături de studii legate de globalizare, flexibilitate, adaptabilitate şi revoluţie digitală sunt doar unele dintre nenumăratele elemente pe care participanţii ar trebui să le ia în considerare.

Nu există niciun fel de restricţii cu privire la sit, program sau dimensiuni, obiectivul organizatorilor fiind acela de a oferi libertate maximă participanţilor.

Înscrierile în competiţie se pot face până la data de 17 ianuarie 2012 iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 27 februarie.

www.evolo.us

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0