fbpx

Smart, sustenabil, confortabil: Somfy inovează prin RS100 Solar io, motorul solar pentru rulouri

Știai că fiecare fereastră din locuința ta este o sursă majoră de energie, care contribuie în mod semnificativ la creșterea căldurii în interior vara și la pierderea acesteia pe timp de iarnă? Conștientă de impactul asupra mediului și calității vieții noastre, compania Somfy s-a angajat încă din 2015 să accelereze dezvoltarea durabilă a produselor. Cea mai recentă ino-vație este motorul pentru rulouri inteligente RS100 Solar io, varianta solară a emblematicului Somfy RS100 io. Oferind același nivel de silențiozitate, adaptabilitate și control al mișcării, RS100 Solar io aduce în plus flexibilitatea – poate fi instalat oriunde, indiferent de cantitatea de lumină naturală și fără a necesita lucrări prealabile –, precum și o economie considerabilă de energie, pentru un stil de viață cu un impact cât mai redus asupra mediului.

Viitorul se anunță sustenabil, iar Somfy se menține cu un pas înaintea pieței. Produsele proiectate în mod ecologic, care economisesc 40% din consumul de energie, sunt preferate de către români, peste 80% din vânzările anului 2022 fiind realizate cu produse Act for Green, conform unui studiu intern.

Putere solară la îndemâna oricui

 

În aceste condiții, apariția RS100 Solar io era doar o chestiune de timp. Hai să vedem câteva dintre caracteristicile ce-l fac atât de special.

 

  • pentru că nu necesită electricitate pentru a funcționa, noul motor, constând într-un panou solar subțire din rășină monocristalină de 6 mm, integrat perfect în carcasa ruloului, se instalează discret în orice tip de interior și păstrează intactă identitatea estetică a locuinței prin eliminarea cablurilor.
  • bateria de 2200 mAh are o autonomie de minim 45 de zile, pe baza a două deschideri și două închideri complete pe zi.
  • o nouă funcție brevetată de Somfy adaptează viteza în funcție de nivelul de încărcare a bateriei.
  • Somfy garantează asistență de service de neegalat, printr-o garanție de 7 ani.
5_Shoot_Savigny_2022_Vanessa Andrieux_HD_149

Sustenabilitate la doar câteva click-uri distanță

 

RS100 Solar io este extrem de ușor de controlat prin unitatea de comandă inteligentă TaHoma Switch, care centralizează și conectează toate soluțiile de umbrire solară, constituind inima automatizării soluțiilor de umbrire. Cu doar câteva click-uri în aplicația TaHoma®, utilizatorii pot programa scenarii astfel încât rulourile să fie întotdeauna în poziția dorită în fiecare moment, reducând astfel consumul de încălzire iarna și temperând căldura din interior în zilele caniculare de vară. Senzorul măsoară temperatura și cantitatea de lumină solară a fiecărui rulou, făcând posibilă personalizarea controlului acestuia și optimizarea confortului termic.

 

Astfel, trecerea către un stil de viață mai sustenabil devine cu atât mai ușoară. Protecția mediului este, astăzi, mai importantă ca oricând, iar locuințele joacă un rol cheie. Conform rezultatelor unui studiu realizat de Somfy împreună cu Carbone 4, datorită automatizării ruloului, utilizatorii pot economisi între 10 și 30% la consumul de încălzire față de soluțiile manuale de umbrire. RS100 Solar io a fost conceput pentru a oferi clienților o gamă completă de soluții pentru crearea unui ecosistem confortabil, în deplină armonie cu mediul exterior, în propriile locuințe.

Confort la interior, grijă pentru mediul exterior

 

Soluțiile automatizate Somfy garantează o performanță energetică mai ridicată a locuinței și, astfel, opțiunea pentru Somfy RS100 Solar io este una câștigătoare atât pentru bunăstarea ta, cât și pentru cea a mediului. Noul motor îți protejează mai bine locuința atât de căldură, cât și de valuri de frig și crește în mod tangibil nivelul de confort. În același timp, prin reducerea consumului de încălzire și aer condiționat, el limitează emisiile de dioxid de carbon și, deloc de neglijat, reduce costurile asociate menținerii unei atmosfere confortabile în interior.

 

Să nu uităm că automatizarea garantează și poziția corectă a soluțiilor de umbririle în momentul potrivit al zilei, indiferent de vreme, chiar și atunci când nu ești acasă, ceea ce înseamnă și economie de timp și o grijă în minus.

 

Astfel, pe timp de vară, soluțiile de umbrire se închid automat de îndată ce razele soarelui ajung la fereastră, pentru a-ți menține casa răcoroasă. Gestul reflex de pornire a aerului condiționat pur și simplu nu mai este necesar, iar emisiile de dioxid de carbon sunt reduse.

 

În schimb, iarna, rulourile se deschid automat în timpul zilei pentru a profita de căldura liberă a soarelui și a încălzi casa, apoi se închid la căderea nopții pentru a păstra căldura acumulată în interior. În comparație cu umbrirea manuală, poți economisi așa între 10 și 30% din consumul pentru încălzire.

Un gând solar pentru ziua de mâine

 

Somfy își respectă promisiunile până la capăt. În momentul de față, principalul obiectiv este reducerea cu 50% a emisiilor de dioxid de carbon ale companiei până în 2030, un obiectiv la care poate contribui fiecare dintre noi, prin opțiunea pentru soluțiile automatizate Somfy și, implicit, pentru un stil de viață mai sustenabil.

Pentru mai multe informații vizitați www.somfy.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0