fbpx

SoNoRo 2017 – muzica ce umple spații

Toamna este sezonul încântărilor în București, iar unul dintre motive este întotdeauna festivalul SoNoRo. Una din multiplele sale calităţi, în afară de concerte minunate, o reprezintă spaţiile în care se ţin acestea. Iar ediţia 2017 promite noi surprize în paradigma muzică-spaţiu, așa cum ne-a detaliat Răzvan Popovici, directorul executiv al festivalului.

Cum rezonează muzica cu locurile și cât de importantă a fost și este această legătură pentru festivalul SoNoRo?
De la prima ediţie, SoNoRo a încercat să creeze un echilibru între spaţii, repertoriul ales și muzicienii invitaţi pentru a produce o atmosferă cât mai interesantă și incitantă: dacă John Cage a răsunat splendid în The Ark, Variaţiunile Goldberg ale lui Johann Sebastian Bach magic în Catedrala Sf. Iosif sau cvintetele lui Johannes Brahms divin la Ateneul Român, piese de George Enescu, Bohuslav Martinu, Franz Schubert sau Béla Bartók au fost nelipsite în saloanele și sălile de bal ale conacelor și castelelor alese pentru seria de concerte SoNoRo Conac.

Există deja locuri consacrate ale festivalului, precum Palatul Cotroceni sau Cercul Militar Naţional. Există vreo noutate, în programul locurilor unde vom asculta concertele în acest an?
Desigur, cum am putea oare priva publicul nostru de șansa de a descoperi noi spaţii sau săli?! Am introdus pentru prima dată splendida aulă ASE în calendarul SoNoRo din acest an. Tot pentru prima dată vom concerta în Casa Oromolu din strada Paris, unde se află noul sediu IQOS. Mansarda Carului cu Bere, tocmai inaugurată tot de noi în septembrie, în cadrul turneului SoNoRo Conac este altă noutate. Iar în Cluj mansarda binecunoscutului local Boema va găzdui un concert în premieră pentru publicul local: „Wear Your Other Side: Dr. Jekyll or Mr. Hyde?“

Ce nu trebuie să ratăm la SoNoRo 2017?
1. „The Labyrinth“, o căutare a minotaurului sonor în trei părţi: Caru’ cu bere, Hanul Gabroveni și Qreator.
2. „Opera senza opera“ la Sala Radio cu un program exclusiv Mozart-Wagner.
3. „Master of Games“ – cu celebrul violoncelist italian Giovanni Sollima și un dress code în premieră inspirat din jocurile minţii, literelor, numerelor și corpului.

*Interviul a apărut în Banchiza Urbană #8

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0