fbpx

Spaţiul public. Între percepţie şi performanţă, design şi strategii de proiectare

Vineri, 16 martie, începând cu ora 16.00 sunteţi invitaţi la o întâlnire cu arhitectul şi urbanistul londonez Peter Bishop şi cu echipa biroului de consultanţă, design şi planificare urbană Space Syntax România – Esenghiul Abdul şi Teodor Frolu.

Locaţie: The ARK – Bursa Mărfurilor Creative, Calea Rahovei nr.196A, Bucureşti

Cu ocazia acestei întâlniri Peter Bishop lansează cartea „Temporary City”, publicată în acest an de editura Routledge, al cărui co-autor este împreună cu Lesley Williams. „Temporary City” se opreşte asupra fenomenului extins de utilizare temporară a clădirilor şi terenurilor aflate în oraş în rândul practicienilor care operează la graniţa dintre arhitectură, design şi regenerare urbană. Publicaţia realizează o incursiune în istoricul mecanismelor sociale, economice şi tehnologice din spatele acestui fenomen şi analizează confruntarea dintre preocuparea constantă de definire a unor strategii pe termen lung în ceea ce priveşte oraşul şi constrângerile de ordin politic şi economic. Cartea cuprinde 68 de studii de caz din Europa şi America de Nord.

Spaţiul public. Între percepţie şi performanţă, design şi strategii de proiectare

În ultimii 25 de ani Peter Bishop a fost director de design, dezvoltare şi mediu în Londra, coordonând proiecte importante, precum Canary Wharf, dezvoltarea campusul BBC de la White City şi dezvoltarea zonei londoneze King’s Cross. În 2006 el a fost numit primul director al Design for London, biroul de arhitectură şi design al Primăriei Londrei. Este profesor invitat la Facultatea de Arhitectură şi Mediu al Universităţii Nottingham Trent şi membru de onoare al RIBA.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0