fbpx

Stilt și Joss. Două noi colecții semnate Toan Nguyen pentru producătorul vietnamez de mobilier District Eight

Cele două colecții create de către designerul Toan Nguyen pentru District Eight, un producător de mobilă din Ho Chi Minh City, al cărui nume face referire la unul dintre cele 24 de districte ale orașului, îmbină limbajul vizual poetic, minimalist, cu măiestria desăvârșită a execuției. Colecția Stilt reprezintă o sinteză armonioasă între tradiție și modernitate, funcționalitate și estetică, iar colecția Joss este un omagiu adus formelor ancestrale ale arhitecturii din Asia.

Designul inovator și surprinzător al colecției Stilt reflectă parcursul internațional al lui Toan Nguyen. Abordarea multidisciplinară și sensibilitatea poetică ce caracterizează opera designerului sunt prezente și aici, aducând laolaltă tehnologia contemporană și vechile meșteșuguri într-un dialog simbiotic om-natură.  Cadrele pieselor de mobilier, realizate din lemn de stejar, trimit către aspectul locuințelor lacustre vietnameze (stilt houses) și, în combinație cu elemente din oțel, ilustrează legătura dintre trecut și prezent. Colecția include o canapea modulară, un fotoliu cu taburet asortat, un șezlong, o banchetă, mai multe variante de mese și un pat.

Interpretând în stil contemporan conceptele de armonie și liniște, esențiale gândirii asiatice, Joss este o colecție de canapele modulare, unde fiecare modul este conceput ca un obiect scupltural. Cu o bază din lemn solid, curbată în partea de sus, obiectele reprezintă un omagiu adus arhitecturii tradiționale din Asia. Linia curbă este reluată în cadrul volumelor generoase ale pernelor, spătarelor și cotierelor, conferind colecției o identitate puternică și un aspect actual. Cele nouă piese care compun colecția pot fi combinate în diferite configurații, adaptându-se cu ușurință nevoilor spațiilor contemporane de locuit, aflate în continuă transformare.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0