fbpx

Street Delivery 2012. 15-17 iunie

În acest weekend strada se va închide din nou pentru maşini lăsând loc liber pietonilor şi proiectelor creative organizate în stradă în cadrul celei de-a şaptea ediţii Street Delivery.

Într-un oraş lipsit de coerenţa unor trasee pietonale şi în care locuitorii sunt privaţi de bucuria simplă a contemplării şi a promenadei, Street Delivery îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate reuşind de la o ediţie la alta să ofere un cadru în care societatea civilă, artişti, arhitecţi, muzicieni, locuitori ai străzii şi toţi cei care doresc să se facă văzuţi şi auziţi să poată oferi o alternativă la felul în care este percepută locuirea oraşului.

Ideea recuperarii spaţiului urban pentru oameni şi regandirea oraşelor astfel încât calitatea vieţii urbane să fie cu mult îmbunătăţita este susţinută cu fermitate şi de cunoscutul arhitect danez Jan Gehl, care a reuşit să transforme oraşe mari din întreaga lume în adevărate metropole verzi. Prezent de curand în România la invitaţia Igloo media pentru lansarea celei mai recente cărţi „Oraşe pentru oameni”, Jan Gehl a afirmat cu convingere că oriunde se pot face schimbări dacă vrem să-i facem pe oameni să se simtă confortabil şi să se bucure de propriile oraşe. „Oraşe oentru oameni” este o lucrare de referinţă pentru toţi cei interesaţi de evoluţia spaţiului urban contemporan şi reprezintă o nouă provocare pentru a regândi spaţiile în care trăim, prin aducerea în prim-plan a traficului pietonal şi de biciclete.

În cadrul conferinţei susţinute la Bucureşti, Jan Gehl a ţinut să precizeze că într-un oras precum Bucureştiul tot mai dependent şi sufocat de maşini, cu proiecte urbane anacronice, eforturile pentru a reda oraşul oamenilor sunt mai mult decât necesare.

De aceea organizarea unor astfel de evenimente percum Street Delivery care pentru a şaptea oară în acest an reuşeşte să redea străzile pietonilor şi să le închidă pentru maşini reprezintă un demers ce trebuie susţinut şi încurajat.

Vom fi şi noi prezenţi în acest weekend pe strada Arthur Verona la pavilionul Pro Patrimonio unde vă aşteptăm să răsfoiţi cea mai nouă carte lansată în colecţia igloobooks – “Oraşe pentru oameni” de Jan Gehl.

Street Delivery 2012. 15-17 iunie

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0