fbpx

Tableau prezintă Light Flower în cadrul 3 Days of Design, Copenhaga, 2023

DESIGN: Tableau FOTO: Michael Rygaard

În cadrul evenimentului 3 Days of Design 2023 din Copenhaga, studio-ul de creație Tableau, în colaborare cu fundația caritabilă Gernes Fonden, prezintă Light Flower, o variantă reinterpretată a unei lămpi create de artistul Poul Gernes la începutul anilor 1990. Light Flower poate fi admirată în cadrul showroom-ului Tableau din capitala daneză.

Ideea pentru Light Flower s-a născut când fondatorul Tableau, Julius Værnes Iversen, a primit șansa de a parcurge arhivele lui Paul Gernes și de a explora creațiile acestuia, renumite pentru culorile vii, caracterul spațial și accentul pe grafică.  Ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că artistul a creat și o serie limitată de opere de artă funcțională. Explorând aceste piese, Julius a fost fermecat de aspectul imponderabil și, în același timp, caracterul sculptural al lămpii lucrate manual în formă de floare.  

Light Flower, varianta reinterpretată a acesteia, reunește toate caracteristicile creațiilor Tableau: materiale industriale, culoare și forme organice, toate juxtapuse într-o armonie perfectă. Lampa este lucrată manual în Danemarca, folosind tehnicile aplicate în anii 1990 de către Poul Gernes. Light Flower este disponibilă în două dimensiuni, prin Tableau sau de la distribuitori selectați, iar o parte din încasările obținute din vânzarea ei vor fi folosite pentru a sprijini tinerii artiști.

Noul igloo 214 sărbătorește evenimentul 3 Days of Design din Copenhaga. Mai multe detalii aici.

______________________________________________________________________________________

Înființat în 2018, de către Julius Værnes Iversen, Tableau este un studio multidisciplinar de creație și o galerie de artă cu sediul în Copenhaga, Danemarca. Inițial o florărie, studioul se ocupă acum cu crearea și curatorierea de obiecte de design și instalații de artă, îndreptându-se încet către designul arhitectural. În acest sens, Tableau colaborează îndeaproape atât cu creatori tineri, cât și consacrați din întreaga lume, urmărind să estompeze granițele dintre artă și design. În ultimii ani, Tableau a început să activeze și în domeniul amenajărilor spațiale, devenind o prezență constantă în cadrul târgurilor internaționale de artă și design, precum Salone del Mobile Milano, Stockholm Design Week sau târgul Collectible, organizat la Bruxelles.

 

 

Poul Gernes (1925 – 1996) a fost un artist născut în Frederiksberg, Danemarca. Pornind de la mișcările avangardiste din prima jumătate a secolului 20, opera sa este rezultatul explorării posibilităților noilor materiale și tehnologii din epocă. În ultimii 20 de ani de viață, și după finalizarea decorațiunilor interioare pentru Spitalul din Herlev, care rămâne cea mai mare lucrare de acest tip din Danemarca, Gernes și-a dedicat practica artistică intervențiilor punctuale, condus de credința că arta aparține tuturor.

 

Gernes Fonden este o fundație caritabilă non-profit înființată de Poul Gernes și Aase Seidler Gernes cu scopul de a „susține artiștii a căror activitate are o influență benefică pentru societate”. Fundația acordă granturi onorifice în semn de recunoaștere a unor lucrări remarcabile și pentru a încuraja artiștii să își continue activitatea.

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0