fbpx

TAG YOUR IDEAS: CĂTĂLIN BURCEA X FREE NOW

Luna aceasta, proiectul TAG YOUR IDEAS faciliează întâlnirea cu artistul Cătălin Burcea, care pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, propune o contradicție a două realități distincte, pornind de la ideea străzii principale dintr-un oraș.

Vernisaj: 22 ianuarie, ora 20:00
Control Club, str. Constantin Mille 4

Intrarea liberă

 „Matrixul“ social și relația de acomodare la un oraș devine un latimotiv al zilelor noastre. Relația dintre locuitor şi spaţiul public ca spaţiu de co-locuire, spatiu de facilitare, de inițiere, evoluție, determinare și conservare a unei culturi specifice comunităţii urbane căreia ii aparține arată posibilitatea participării la (re)amenajarea spatiului public,” descrie curatorul Eugen Rădescu lucrarea lui Cătălin pentru TAG YOUR IDEAS.

TAG YOUR IDEAS este o nouă platformă de comunicare vizuală a orașului, ce completează nevoia de susținere a unui manifest artistic care ne înfrumusețează existența. Zilnic, sute de oameni vin la Control Club pentru promisiunea pe care o respectăm: THE ALTERNATIVE. De aceea, în fiecare lună, un nou artist va reinterpreta peretele-panou din curtea interioară a clubului Control, susținând un discurs început deja de alți artiști despre modul în care poate fi exploatat spațiul public în cadrul orașului, la intersecția dintre public și privat. Melajul eclectic pe care îl creăm cu acest proiect complează un dialog cultural urban pe care l-am început acum 11 ani.

TAG YOUR IDEAS: CĂTĂLIN BURCEA X FREE NOW

În 1990, artistul american Ed Ruscha realizează lucrarea intitulată “Main Street” care face parte din iconografia vieții americane. Main Street-ul lui Ruscha, antagonizează doua realități distincte. Pe de o parte nostalgia unui „Main Street” care aparține trecutului, locul plin de farmec unde toate evenimentele importante se întâmplă, unde oamenii sunt fericiți împreună și pun la cale lucruri de tot felul. Pe de altă parte, timpurile moderne în care „Main Street” se întâlnește și flirtează cu „Wall Street”, simbol al intereselor marilor corporații naționale, unde inocența și valorile americane sunt umbrite de lăcomie și tehnologie.

Ed Ruscha juxtapune aceste două entități. Înainte de a fi în stradă efectiv, omul își creează traseele lui importante. Le imaginează și chiar le accesează uneori cu ajutorul noilor tehnologii care par să-l satisfacă din ce în ce mai mult. Lumea virtuală devine din ce în ce mai prezentă și ceea ce imaginăm devine mai concret decât realitatea însăși.

INNER STREET identifică înca un layer vis-a-vis de observațiile lui Ruscha, acela că strada concretă devine din ce în ce mai puțin frecventabilă în timp ce strada ideală, cea imaginată de individ, mai importantă ca niciodată.

22 ianuarie – 20 februarie
Curator: Eugen Rădescu

Cătălin Burcea este artist. A expus printre altele la New York Foundation for the Arts (NYFA); Bienala JCE (6) – Beffroi de Montrouge, Paris; AltroQuale, Jesi, Ancona; National Contemporary Art Museum, Bucharest; Victoria Art Center, Bucharest; Galeria Calina, Timișoara; ARCUB Gabroveni, București; Alert Studio, București; VIENNAFAIR, Viena; Contemporary Art Ruhr, Centrul de Artă Contemporană Castel Ujazdowski, Varșovia; Galeria Spațiu Intact, Cluj-Napoca; Knoll Gallery, Viena. Este co-fondator și Coordonator de Proiect la ALERT Studio (White Code), București. În 2018 a fost selectat să reprezinte România în expoziția “How We See Things”, organizată cu prilejul Președinției Austriei la Uniunea Europeană. Trăiește și lucrează la București.

Catalin Burcea Free Now

Eugen Rădescu este manager cultural și curator, specializat în relativism moral. A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1 (2005), al expozițiilor “How Innocent Is That?”, „Common Nostalgia” la Pavilion, “Hidden Shadows/Roma stories” Mobius Gallery, București. Este co-editorul PAVILION – journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale și președinte al board-ului organizațional BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selecție apexart New York (SUA). inut numeroase prelegeri și conferințe la diverse instituții, printre care apex, New York; Badisher Kunstverein, Karlshrue; Casa Encedida, Madrid; Paris Photo, Paris,  Gulbenkian Centre, Lisabona, Kunsthalle, Viena. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin și “QUEER. Istorii ilustrate” la Black Button Books, București. Este lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Locuiește și lucrează în București.

***

Începând din luna noiembrie 2019, Clever devine FREE NOW, consolidându-și poziția de cea mai folosită aplicație de mobilitate urbană ce integrează serviciile de e-hailling și ridesharing, din România. Misiunea companiei este să eficientizeze transportul și traficul din orașe pentru a spori calitatea vieții.

Un proiect susținut de FREE NOW

Manager de proiect: Alexandru Manda

Graphic design: Filip Cocoș

Parteneri: IQADS, IGLOO, FEEDER.RO

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/tagyourideas/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0