fbpx

Teatrul Apollo111: Inovație pe scena din România

Teatrul Apollo111 își va deschide ușile pentru public începând din luna noiembrie, punând la dispoziția acestuia un concept inedit pe piața culturală din România.

d791dc5057c36899bc5e5d854b4bd3691db6b0a6

Noutățile oferite de Apollo111 constau în formatul pe care il propune, în care fiecare producție are la dispoziție doar șase săptămâni de joc și faptul că fiecare an/stagiune va avea un curator diferit. Artistul desemnat pentru acest rol va fi invitat să propună o temă pentru anul respectiv, urmând ca piesele jucate în acea perioadă să fie în concordanță cu subiectul ales.

„Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piața de teatru privată. Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producții independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spațiu performant și spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spațiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”, declară Bogdan Dumitrache, actor și co-fondator Apollo111.

c41024cc376c531c0a2c53af2de3a48a7c75e052

Realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, obiectivul proiectului este de a pune la dispoziția publicului un mediu propice dedicat producțiilor teatrale independente și artiștilor contemporani.

Apollo111 va reprezenta mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane, și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ sau personalități din domeniul cultural.

„Teatrul are darul de a săpa adânc în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face să devenim mai empatici în societate. Pentru a fi în ritm cu lumea care se tot explorează pe sine, la Apollo111 încercăm să facem un teatru ancorat în trecutul recent, care să disece teme vii ale societății românești. Lumea se schimbă de la o stagiune la alta, iar direcția artistică a Apollo111 predă ștafeta, an de an, unui om cu o altă viziune. Dincolo de scenă, subsolul clădirii Universul speră să găzduiască nu doar artiști, ci și oameni normali cu nerv artistic”, anunță Cătălin Rusu, co-fondator Apollo111.

Primul an va fi curat de către actorul Bogdan Dumitrache, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinară între teatru și film. Primele trei piese jucate vor fi: x „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude x „Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu x „După ploaie”, în regia lui Alex Maftei   Al doilea an va fi curat de către regizorul Radu Afrim.

8604a030d4f5431264a2ab1cbc3df171d40f828e

Piesa „Ali: Frica mănâncă sufletul” va fi pusă în scenă pentru prima dată în data de 10 noiembrie, iar biletele vor fi în curând disponibile în rețeaua www.blt.ro. Mai multe informații despre Apollo111 pot fi găsite pe platforma www.Apollo111.ro  și pe pagina de Facebook a teatrului: www.facebook.com/Apollo111.ro .

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0