fbpx

The Plot organizează o licitație caritabilă de artă pentru plantarea unui parc dendrologic

În perioada 10-22 noiembrie 2020, The Plot organizează o licitație pe pagina proprie de Facebook (https://www.facebook.com/theplot.printshop/) pentru Asociația Prietenii Școlii de la Bunești, cu ilustrațiile artistei Diana Letzner. Cu fondurile strânse cei din asociație vor cumpăra arbori și arbuști pentru plantarea unui Habitat Silvantropic în campusul Școlii de la Bunești.

Lucrările expuse în albumul shorturl.at/hkmMX sunt printate după varianta originală și transformate în postere de dimensiuni 50x70cm și înrămate, fiecare având ca preț de pornire 250 lei.

Diana Letzner poate fi descrisă ca artist vizual, deși nu ține neapărat să fie încadrată într-o categorie. Ea spune despre sine că este creativă și dependentă de caterincă și autoironie. Desenele ei au două părți, un mesaj de multe ori funny, evident pentru majoritatea și o parte personală, care ascunde ceva despre Diana, despre o întâmplare din viața ei, despre emoții, o portiță spre mintea ei.

Asociația Prietenii Școlii de la Bunești organizează de 12 ani Școli de vară de arhitectură și artă vernaculară, meșteșuguri tradiționale și ateliere de antropologie culturală. Anul acesta Școala de la Bunești a fost dotată de către fondatori cu un teren agricol care se află în interiorul unei păduri de foioase și pe acest teren s-au gândit să dezvolte un parc dendrologic prin care să îmbogățească pădurea cu specii cu proprietăți fitoterapice și melifere. Aceste fonduri vor fi folosite exclusiv pentru cheltuieli de pregătire a terenului, cumpărarea de puieți sau arbori tineri care urmează a fi plantați în această toamnă, și organizarea sesiunilor de plantare. Plantările se vor face prin voluntariat al simpatizanților Asociației Prietenii Școlii de la Bunești și a altor voluntari care se pot înscrie pe secretariat.bunesti@gmail.com.

„Prin seria de expoziții cu scop caritabil „ART takeover” încercăm, pe de o parte, să îi prezentăm publicului nostru pe artiștii care ne-au fost aproape în această perioadă dificilă pentru firma noastră, iar pe de altă parte să susținem cauze apropiate nouă. Mutarea cursurilor în online ne-a afectat mult activitatea, studenții arhitecți fiind principalii noștri clienți. A fost totuși o ocazie bună să îi cunoaștem pe artiștii care își printează lucrările la noi, și ne bucurăm că am găsit o deschidere atât de mare din partea lor spre donarea operelor. În septembrie 2020, într-o licitație similară, am strâns 3.700 ron pentru copiii cu afecțiuni oncologice susținuți de Asociația Magic. Acțiunea de plantare a Școlii de la Bunești este o ocazie bună de a pune puțin la loc de unde am luat, fiind o firmă care de 12 ani lucrează cu hârtia și lemnul” – spune Aida Skripa, manager și membru fondator al THE PLOT.

Scoala de la Bunesti.2 - photo credits - Marius Vasile

 

THE PLOT, centru de printare, plotare și machetare, a deschis recent The Craft, un makerspace dedicat studenților Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aici a luat naștere ideea viziere.ro, un program prin intermediul căruia s-au distribuit gratuit peste 300.000 de vizere personalului medical și conex din întreaga țară.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0