fbpx

Țiglă ceramică TONDACH pentru un acoperiș durabil de cea mai înaltă calitate

La ce ești atent când îți alegi tigla ceramică?

Pe piața de învelitori, Tondach propune atât produse destinate renovării, care păstreză dimensiunea specifică țiglelor tradiționale din România, cât și țigle ceramice de dimensiuni mai mari, menite să reducă timpul de lucru și să contribuie prin aspect la conturarea unei arhitecturi moderne.

Sistemul structural al șarpantei și stilul arhitectural sunt principalii factori care se iau în considerare în alegerea tipului învelitorii.

Dimensionarea sistemului structural al șarpantei este condiționată într-o mare măsură de acțiunea vântului și a zăpezii. Totodata acești doi factori de mediu impun existența pe piața țiglei ceramice, a unor produse care se pretează unei varietăți mari de pante, de la 12° în zonele mai puțin expuse acțiunii vântului și zăpezii, până la mai mult de 45° pentru zonele cu precipitații abundente și vânt de intensitate mare.

Pe lânga cerințele legate de rezistență si durabilitate, materializate prin alegerea sistemului structural al învelitorii, contextul arhitectonic specific zonei unde se construiește casa, dictează aspecte legate de forma acoperișului, panta și designul pe care dorim să îl obținem.

Forma și panta acoperișului determină alegerea tipului țiglei ceramice, în special în cazul învelitorilor cu forma specială.

Având în vedere că o pondere mare din volumetria casei este reprezentată de acoperiș, culoarea țiglei ceramice trebuie aleasă în concordanță cu textura și nuanța fațadelor dar și cu recomandările urbanistice ale amplasamentului, pentru obținerea unui efect vizual plăcut. În sprijinul acestor aspecte, Tondach pune la dispoziție o gamă variată de culori și texturi pentru obținerea unei expresivități aparte a locuinței, care odată cu patina timpului potențează frumusețea construcției.

Tondach răspunde cerințelor moderne de reducere a consumului de energie pentru clădirile nou construite, prin calitățile specifice argilei arse, utilizată la producția țiglei ceramice dar și prin sistemul complet de accesorii de fixare a panourilor fotovoltaice sau termosolare, pretabile oricărui model. Învelitoarea realizată cu țiglă ceramică izolează termic și fonic construcția și oferă totodată protecție foliei anticondens la creșterile de temperatură.

Sistemul modern de învelitori Tondach este compus din elemente de câmp (țiglă de bază), accesorii ceramice (set țiglă aerisire, țiglă parazăpadă) și elemente Tuning. Elementele de Tuning întrunesc componente pentru substructura acoperișului (folia anticondens FOL K, FOL N), elemente pentru ventilare (bandă de ventilare streașină, bandă de ventilare coamă), elemente pentru siguranța acoperișului (elemente de fixare a coamei, cuie speciale, cleme), sisteme parazăpadă (tăietoare de zăpadă, grilaje de zăpadă), care montate împreuna cu țigla de bază si accesoriile ceramice duc la obținerea maximului de beneficii pe care le poate oferi un sistem complet de învelitoare și anume: durabilitate, mediu sănătos în interiorul casei tale și aspect estetic deosebit.

Mai multe detalii despre solutiile ceramice complete oferite de Tondach poti gasi pe site-ul www.wienerberger.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0