fbpx

Tonuri de scorțișoară topită într-un cadru minimalist

AMENAJARE DE INTERIOR: arh. Cristiana Zgripcea TEXT: Cristiana Zgripcea, Anca Rotar FOTO: Vlad Crețeanu

Simplu și versatil, acest mic apartament din cadrul unui complex rezidențial nou construit din nordul Bucureștiului are o individualitate puternică, prin combinația de linii clare și proporții armonioase cu tonuri calde, bogate, de scorțișoară și, în același timp, poate fi adaptat mai multor tipuri de personalități, în așa fel încât orice tip de viitor locatar să poată regăsi aici un sentiment de acasă.

Contrastele sunt un alt element definitoriu al amenajării, ele marcând două dintre zonele principale ale locuinței – bucătăria și livingul – prin crearea unor nișe tratate monocrom. Nuanțele alese pentru acestea sunt de natură să atragă atenția utilizatorului, generând o atmosferă de mister și de spațiu protejat și privilegiat. În același timp, aceste nișe pot servi și drept fundal-cadru pentru orice element adăugat în interiorul lor, creând un efect estetic aparte.

Tot în living, textura catifelată a canapelei sporește sentimentul de confort, iar nuanța bogată de albastru este complementară liniei cromatice generale. Riflajele din lemn și draperiile contribuie, la rândul lor, la crearea unei atmosfere calde, de relaxare și refugiu, care se continuă în zona de noapte.

În întreg apartamentul, spațiile de depozitare generoase compensează pentru suprafața restrânsă, iar raportul echilibrat între rafturile deschise și depozitările închise lasă posibilitatea expunerii de elemente reprezentative pentru personalitatea și interesele beneficiarilor. De asemenea, luminile sunt distribuite în așa fel încât să permită diferite versiuni de ambientare, precum și o eficientizare funcțională maximă.

PROIECT: Melted Cinnamon; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 48 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: arh. Cristiana Zgripcea; COLABORATOR: Ciprian David; CONSTRUCTOR: Top Design Construct; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0