fbpx

Tot ce trebuie să știi despre o bucătărie de lux

Nu este un secret că bucătăria reprezintă pentru mulți inima casei. Un teritoriu intim, care trebuie să corespundă celor mai exigențe cerințe, dar să se potrivească și cu stilul de viață al celor care îl populează. În crearea unei bucătării de lux, câteva aspecte sunt esențiale: eleganța funcționalitatea, calitatea materialelor, electrocasnicele de top, dar și posibilitatea de personalizare. Fie că preferi un design contemporan, clasic sau retro, există o sumedenie de moduri prin care îți poți construi bucătăria de lux.

Cum am descrie o bucătărie de lux

 

Materialele folosite

 

O bucătărie de lux folosește materiale de cea mai înaltă calitate pentru fiecare element care intră în componența ei, până la ultimul dulap suspendat sau încastrat. Sunt multe materiale din care poți alege, de la ceramică și oțel inoxidabil la granit, piatră naturală, argilă refractară, cupru, marmură, porțelan emailat, și altele. Atunci când au un rol bine definit și servesc viziunii unice a proprietarului, fiecare dintre acestea reprezintă un atu incontestabil în orice bucătărie de lux.

 

 

Iluminarea bucătăriei

 

Iluminarea dintr-o bucătărie este cea care dă tonul pentru aspectul general al acesteia. O bucătărie de lux folosește atât lumină naturală, cât și artificială pentru a reda atmosfera dorită. Juxtapunerile optime de lumini ambinentale și funcționale (task lighting) pot transforma bucătăria dintr-o simplă cameră în sanctuarul tău confortabil și primitor.

Dulapuri la comandă

 

Dulapurile dintr-o bucătărie sunt o componentă crucială în design-ul, dar și în funcționalitatea spațiului. Dulapurile făcute la comandă îmbunătățesc capacitatea de depozitare, aducând în același timp un plus de caracter bucătăriei tale. Poți identifica ușor o bucătărie de lux printr-o simplă privire către dulapuri. Sunt ele gândite și construite pentru a satisface un țel dublu: frumusețe și longevitate?

 

 

Eco friendly – grija pentru mediu

 

O bucătărie de lux sprijină sustenabilitatea și eficiența unei case, prin folosirea unor tehnologii progresive și inovatoare. Asta se traduce simplu în aparatură de top, eco friendly, care necesită resurse mai puține pentru a funcționa. Bucătăriile de lux folosesc sisteme eficiente de încălzire, ventilare și aer condționat (HVAC), iluminare LED și multe altele. Pe lângă reducerea amprentei asupra mediului (ecological footprint) – un aspect deosebit de important în zilele noastre – te poți bucura și de anumite scutiri fiscale.

 

 

Aparatura dintr-o bucătărie de lux

 

Unul dintre cei mai importanți factori dintr-o bucătărie de lux o reprezintă aparatura. Electronasnicele de top facilitează o experiență culinară la cele mai înalte standarde, oferă o funcționalitate desăvârșită, aduc un plus de valoare pentru un eventual schimb de locuințe, și arată impecabil, reprezentând o garanție a durabilității, eficienței și longevității. Dacă vrei să-ți construiești o bucătărie de lux, trebuie să te asiguri că o echipezi cu cele mai performante electrocasnice de pe piață – elegante, high-tech, de ce nu, integrate.

 

Dacă vorbim despre o bucătărie de lux, atunci gândul ne zboară automat la Gaggenau, legendarul brand german de electrocasnice de lux, sinomim cu excelență, inovație, sofisticare, calitate. Cu o experiență de peste 339 de ani în domeniu, compania stabilește constant noi standarde în sectorul bucătăriei private de lux, fiind promotorul unui stil de viață sofisticat și al unei experiențe culinare exlusiviste. Pe scurt, standarde profesionale în confortul de acasă.

Cum proiectăm o bucătărie de lux?

 

Planificarea spațiului

 

Unul dintre elementele esențiale într-o bucătărie de lux vine înainte de etapa de design și amenajare și este reprezentat de planificare. Planificarea spațiului nu doar îmbunătățește aspectul unei bucătării, dar crește și performanța și funcționalitatea acesteia. O adevărată bucătărie de lux este proiectată în detaliu pentru toate nevoile posibile, de la uz cotidian la mese în familie, sau petreceri. Planificarea atentă îmbunătățește capacitatea de depozitare și potențialul de divertisment al încăperii și asigură un anumit flow, o energie aparte.

 

Arhitectura și design-ul

 

O bucătărie de lux se folosește de elementele arhitecturale ale casei și le integrează firesc în design. Asta poate însemna piatră naturală, tavan înalt, cadre de lemn, ferestre floor to ceiling și multe altele pentru a face din bucătărie o extensie naturală a casei.

 

Utilizarea elementelor existente

 

De asemenea, o bucătărie de lux utilizează mediul natural dinăuntrul și dinafara casei, încorporând în design atât alte spații de locuit, cât și mediul exterior. Designer-ul și constructorul unei bucătării de lux vor folosi toate elementele existente drept inspirație pentru a transforma în mod natural spațiul într-o zonă de locuit.

 

Care sunt dotările unei bucătării de lux?

 

O bucătărie de lux folosește numai aparatură de top, din materiale de cea mai înaltă calitate, care fac din design un statement de bun gust.

 

Oferta Gaggenau este bogată atât în calitate, cât și în cantitate. Doritorii perfecțiunii în bucătărie pot alege între cuptoare, espressoare, plite, frigidere, răcitoare de vinuri, mașini de spălat, hote și extractoare, și nu numai. Poate perla coroanei sunt cele dintâi, reprezentând o promisiune pentru oaspeți și mândria oricărui bucătar șef pasionat. Frigiderele, congelatoarele sau răcitoarele de vinuri oferă performanțe excepționale datorită calității și preciziei tehnologiei de refrigerare, însă orice produs ai alege, poți fi sigur că satifacția îți este garantată.

 

https://kitcheninc.ro/electrocasnice-gaggenau/

Răcitoare de vinuri

 

Răcitoarele de vinuri sunt un atu nelipsit al oricărei bucătării de lux. Un răcitor de vinuri cu care nu poți da greș niciodată este Gaggenau 400. Unul dintre produsele-vedetă ale legendarului brand german, acesta este un model care satisface și cele mai exigente nevoi. Capacitatea de 99 de sticle, împreună cu cele 3 zone independente de control al temperaturii îți permit să ai mereu la îndemână o varietate cât mai mare din produsele tale preferate, fie ele vinuri roșii, albe, sau băuturi alcoolice cu temperatură mai scăzută decât cea a vinului, precum vodka sau șampania. Control precis între +5-+20 grade Celsius, volum interior de 361 de litri, interior ușor de întreținut și sigur din oțel inoxidabil (grație proprietăților antifungice), închidere și deschidere elegantă și fără efort (push to open and soft close, astfel încât să îl poți manevra chiar dacă ai mâinile ocupate) sunt doar câteva dintre calitățile incontestabile cu care se mândrește Gaggenau 400.

 

Design-ul se remarcă prin suplețe și simplitate, integrându-se cu ușurință în diferite tipuri de amenajări, în timp ce interiorul poate fi configurat conform preferințelor tale, printr-un spațiu mai redus sau mai generos pe partea de vin alb sau roșu. Gaggenau 400 vine opțional și cu un suport de lemn în care poți evidenția într-un mod elegant o raritate a colecției tale, precum nobilul Chateau Latour 1959/2009.

 

Distribuția dinamică a aerului în interior împiedică apariția mucegaiului sau a altor ciuperci care pot afecta vinurile (o protecție suplimentară pe lângă coloritul sticlei de vin), iar protecția UV a sticlei de pe ușă reprezintă un scut împotriva radiațiilor solare. Dezghețarea automată prin sistemul de evaporare preîntâmpină chiar și apariția peliculei de gheață, datorită controlului automat al excesului de umiditate.

 

https://kitcheninc.ro/racitoare-de-vin/

Mașini de spălat vase

 

Orice bucătărie modernă are și o mașină de spălat vase. Însă o bucătărie de lux are o mașină de spălat vase Gaggenau. Mașinile de spălat vase Gaggenau asigură o îngrijire delicată și o curățare excepțională a vaselor, alături de un sistem de iluminare fascinant.

 

Cu opt sau șase programe de curățare cu multiple opțiuni, mașinile de spălat vase Gageggau  pot fi completate de zona opțională de curățare ce redirecționează jeturile de apă direct către pahare și îți permit chiar să personalizezi durata de funcționare sau modul silențios. Un avantaj incontestabil îl reprezintă sistemul de deschidere a ușii Push-to-open, care îți oferă posibilitatea de a jongla cu mai multe activități în același timp, simplu și eficient.

 

Un element inedit este faptul că poți alege să proiectezi pe podea timpul rămas de funcționare sau iluminarea laterală prin sistemul Info-Light – funcții cu adevărat utile având în vedere cât de silențioase sunt aceste mașini de spălat.

 

Pe lângă funcționarea impecabilă, multiplele opțiuni de personalizare și calitatea excepțională a materialelor, un mare plus este design-ul modern și minimalist. Respectând doar câteva detalii tehnice, fiecare model poate fi încastrat în mobilă, fiind atât practic, cât și plăcut din ounct de vedere estetic.

 

https://kitcheninc.ro/masini-de-spalat-vase-gaggenau/

 

Dacă și tu ești adeptul luxului în bucătărie, atunci electrocasnicele Gaggenau sigur ți-au atras atenția. Vino și experiementează-le personal, în showroom-ul KitchenInc din Polonă 68 Business Center, București. Indiferent de nevoile tale, câteva ingrediente sunt nelipsite din universul KitchenInc: detalii de lux, tehnologie de înaltă clasă, versatilitate, eleganță, sinergie, luminozitate, atmosferă, inspirație.

https://kitcheninc.ro/mobila-de-bucatarie-premium/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0