fbpx

Ultimul concert online al Festivalului SoNoRo XV „Pasărea Măiastră” – un elogiu “Á Beethoven”

Prima parte a Festivalului SoNoRo, ediția a XV-a, “Pasărea Măiastră”, se încheie joi, 5 noiembrie, cu un concert transmis online din Reședința Ambasadorului Republicii Federale Germania, de la ora 19:30.

Concertul va fi transmis live pe platforma SoNoRo https://festival.sonoro.ro/live/ și cele ale partenerilor Raiffeisen Bank https://art.raiffeisen.ro/ și Vodafone Business https://www.vodafone.ro/impreunamaiputernici, dar și în cadrul unei proiecții speciale în grădina J’ai Bistrot din București.

„Încheiem o primă parte a acestei ediții a Festivalului SoNoRo, ce s-a reinventat și a renăscut precum o Pasăre Măiastră din focul acestei perioade dificile. Am transmis concertele exclusiv online, dar ne-am străduit să oferim celor care ne-au urmărit de acasă o experiență cât mai apropiată de cea din sala de concert. Avantajul acestor transmisii este că putem invita public din toată lumea în spații puțin accesibile sau uneori chiar inabordabile, așa cum este Reședința Ambasadorului Republicii Federale Germane, de unde vom transmite ultimul concert online. Am spus întotdeauna că muzica deschide uși ale sufletului și ale minții; cu aceste concerte online vom deschide și uși virtuale spre saloanele Bucureștiului, unde fizic ar fi fost imposibil să primim un număr mare de persoane. Ne bucură această accesibilitate virtuală, însă sperăm să ne revedem și în sălile de concerte, la începutul lunii decembrie, pentru partea a doua a Festivalului SoNoRo XV” – Răzvan Popovici, Directorul Executiv al Festivalului SoNoRo.

Concertul intitulat Á Beethoven va fi susținut de muzicienii Alissa Margulis (vioară), Mihaela Martin (vioară), Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel), Frans Helmerson (violoncel), Diana Ketler (pian) și Ionuț Ștefănescu (flaut).

„Acest program este o celebrare a 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven. Muzica lui Beethoven dezvăluie, în cele din urmă, esența a ceea ce înseamnă să fii om. Pentru noi, muzicienii, interpretarea lucrărilor sale revoluționare, profunde, ne pune în ordine mintea, inimia și „busola interioară”, lucru de care am avut nevoie extrem de mult anul acesta. Sperăm ca prin muzica pe care o vom interpreta să transmitem acest efect și publicului care ne va asculta și căruia îi mulțumim nespus că ne-a însoțit la toate concertele de până acum” – Diana Ketler, Directorul Artistic al Festivalului SoNoRo.

Concertele transmise online sunt accesibile gratuit pe platformele proprii și pe cele ale partenerilor. Cei care doresc să onoreze munca artiștilor, o pot face printr-o donație direcționată către Asociația Sonoro https://sonoro.ro/donatie/.

afis Sonoro 2020 Bucuresti

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0