fbpx

Un apartament ca o escapadă la tropice

AMENAJARE DE INTERIOR: Cristiana Zgripcea TEXT: Anca Rotar FOTO: Vlad Crețeanu

Luminos, exuberant și populat din abundență cu plante luxuriante, acest apartament cu două camere din București aduce în contextul urban al Capitalei o parte din atmosfera exotică a unei păduri de la Tropice. Planul deschis, cu compartimentări minimale, ce include o zonă dedicată lucrului de acasă, reflectă un stil de viață flexibil și o pasiune pentru călătorii, căreia îi stau mărturie numeroasele suveniruri integrate abil în amenajare.

În cadrul zonei de zi, livingul apare ca o veritabilă oază de relaxare cu canapea și fotoliu confortabile, într-o nuanță discretă de verde, o zonă de media și rafturi deschise pentru plante și amintiri. Realizată pe comandă, cu fronturi decupate și scărițe în miniatură, comoda TV are și rolul de servi drept refugiu pentru pisica beneficiarilor, reprezentând, astfel, un mod ingenios de a oferi patrupedului un spațiu propriu și eliminând nevoia achiziționării de mobilier dedicat.

Un glasvand metalic glisant separă livingul de bucătărie, spațiu definit de o cromatică mai închisă, însă îndulcită de o serie de detalii jucăușe, precum backsplash-ul geometric, arcada verde ce marchează trecerea spre spălătorie, decupajele măștii radiatorului sau nuanța neașteptată de oranj a frigiderului.

Tot în cadrul zonei de zi a fost amplasat și un dressing generos, poziționat în spatele oglinzilor care amplifică spațiul, în același timp menținând fluiditatea ansamblului.  Dormitorul continuă tema verde prin tapetul cu frunze supradimensionate, și include un colț pentru citit, situat la fereastră. Amenajarea integrează, pe cât posibil, materiale sustenabile, unele dintre ele neașteptate într-un context urban, cum ar fi argila, hârtia ecologică, iuta, lâna sau lemnul reciclat, în special în spațiile destinate relaxării. Lumina soarelui este prezentă din abundență în toate încăperile, susținută de soluțiile de iluminat artificial pe bază de LED-uri.

PROIECT: Tropical Spice; ADRESA: Bd. Mareșal Alexandru Averescu nr. 15A, sector 1, București; SUPRAFAȚA TOTALĂ: 84,75 mp; SUPRAFAȚA UTILĂ: 77,85 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Cristiana Zgripcea; COLABORATOR: Decebal Teodorescu; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0