fbpx

Un design inconfundabil pentru birourile URSUS Breweries

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: AMA Design TEXT: AMA Design, Iuliana Dumitru FOTO: Sabin Prodan

Pandemia nu doar că n-a aruncat în uitare viața la birou, dar a creat chiar premisele unei altfel de relații între angajați, angajatori și spațiul de lucru, oferind implicit arhitecților și designerilor noi teme de cercetare și proiectare. Într-un astfel de context s-a derulat colaborarea dintre compania URSUS Breweries și echipa AMA Design, recunoscută pentru curajul și coerența proiectelor de amenajare de sedii de birouri.

Ursus Breweries și-a dorit reamenajarea sediului de birouri pentru a oferi echipei sale un spațiu adaptat formulelor de lucru hibrid. Arhitecții de la AMA Design au câștigat proiectul ca Design & Built, iar procesul de proiectare s-a desfășurat pe durata anului trecut. Planificarea strategică a întregului spațiu a trebuit să ia în considerare atât noile condiții de activitate, atipice la acel moment, cât și faptul că locul trebuia să găzduiască în continuare un număr mare de persoane.

Prin urmare, aspectul clasic al biroului a fost complet modificat și s-a transformat într-un mediu de lucru creativ, cu multe spații deschise, informale. Sistemul de birou alocat fiecărei persoane a fost înlocuit cu sistemul de tip desk-sharing, rezultând astfel o mare varietate de configurații spațiale, flexibile și cu zone de tip lounge, unde colaborarea și interacțiunea umană pot compensa pentru perioada în care pandemia a perturbat fluxul normal de lucru.

 

Conceptul este cuprinzător și sugestiv, în armonie cu identitatea brandului, și propune în fiecare tip de spațiu elemente ușor recognoscibile inspirate din industria berii, fie ele butoaie de bere autentice, sticle sau piese mecanice din echipamentele folosite în procesul de fermentare a berii.

7 2. URSUS Breweries
Este important ca atunci când intri într-un sediu de companie să poți identifica ușor categoria de business din care face parte – în cazul sediului URSUS Breweries, nu ai cum să nu observi peretele cu butoaie de bere, recepția din cupru ornată cu nituri, inspirată din aspectul recipientelor de fermentare a berii, și decorațiunile personalizate. Chiar dacă nu ai vedea sigla companiei, tot percepi în mod cert faptul că ai intrat în lumea unui producător de bere. arh. Anda Manu

Birourile închise și sălile de întâlnire au tematici bazate pe mărcile de bere din portofoliul URSUS Breweries, în care s-au folosit diferite finisaje și palete de culori specifice acestora. Zona de recepție etalează mărcile cele mai importante din portofoliul companiei, identificate pe peretele cu cea mai mare vizibilitate de la punctul de acces în sediu. Tonurile de cupru din desk-ul de recepție și logoul cu aspect festiv adaugă profunzime și contrast.

 

Ca parte a modului mai dinamic de lucru, cafeteria este un element important în organizarea sediului, ocupând o poziție centrală în care toată lumea are acces rapid. Ea poate fi folosită ca work café, dar și ca spațiu de evenimente și lansare de produse. A fost gândită cu acces direct din zona de lifturi pentru a putea primi vizitatori, fără să interfereze cu zona de lucru. Cafeteria are o paletă de culori inspirată de natură, cu zone verzi și culori ce amintesc de hamei ca ingredient de bază al berii.

În spațiu se regăsesc lămpi unice ca design și dimensiuni, create special pentru această amenajare, lucru pe care ne-am obișnuit să-l vedem până acum în proiectele semnate AMA Design. La acestea se adaugă mobilier și placări speciale ale pereților, mochetă imprimată și alte elemente aparte ce dau savoare întregului ambient.

 

Fiind o companie care promovează sustenabilitatea, URSUS Breweries a dorit să folosească în zonele verzi propuse în concept doar plante naturale și în anumite zone plante artificiale din materiale reciclabile. De asemenea, au fost reutilizate structurile desk-urilor, la care au fost schimbate blaturile, precum și alte piese de mobilier, reducând astfel amprenta de carbon.

PROIECT: Birouri URSUS Breweries; ADRESA: Șos. Pipera 43, Corp A, București; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 2.404 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: AMA Design; FINALIZAT: 2022

 

Articol publicat în igloo #209 / Reprezentare în arhitectură / august-septembrie 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0